2024. április 26., péntek

Kupuszina a tiéd is

A falunapon tizenhatodik alkalommal tartották meg a Nyári Játékok vetélkedőt

A kupuszinai helyi közösség tanácsa Kupuszinai Falunapok elnevezéssel tartott rendezvénysorozatot, különbözőbb szórakoztató és közösségépítő programokkal.

Az ünneplő kupuszinaiak (Fotó: L. Móger Tímea)

Az ünneplő kupuszinaiak (Fotó: L. Móger Tímea)

Augusztus 10-én a Melody Együttes szolgáltatta talpalávalóra mulatoztak a helyiek és az eseményekre vidékről, külföldről hazatért kupuszinaiak.

Augusztus 11-én a hagyományos, immár tizenhatodik alkalommal megrendezett Nyári Játékok vetélkedőt tartottak a Falunapok helyszínén, a futballpályán. Saját maguk által kitalált ügyességi- és sportversenyszámok keretében mérkőzőtt meg a hat csapat, amely a település civil szervezeteinek, egyesületeinek tagjaiból állt össze.

Rekettye Róberttől, a helyi közösség tanácsának elnökétől megtudtuk, az esemény megszervezésében nagy segítséget nyújtottak a kupuszinai civil szervezetek, a helyi vállalkozók is. A helyszínen felállított rendezvénysátor pedig a Dunatáj Egyesülésnek köszönhető. Mindennek szellemében az esemény jelmondata Kupuszina a tiéd is. A hangulatot fokozta a The End zenakar, és a látnivalókért, a finomságokért a mézesbábosoknak, a kézműveseknek, továbbá a közös babvacsorát elkészítőknek jár köszönet. Az eseményen horvátországi, kopácsi vendégek is résztvettek, az ottani Tűzoltó Testület tagjaival ápolnak gyümölcsöző kapcsolatot a kupuszinai tűzoltók. Továbbá színfoltja volt a Játékoknak, hogy a Kuckó Gyermeksarok által szervezett doroszlói nyári rendezvénysorozat első kerékpártúráját Kupuszinán szervezték meg. A Doroszló-Bike tagjai a Doroszló–Stapar–Čičovi–Kupuszina távon látogattak el a Kupuszinai Falunapokra. A nyugat-bácskai magyar közösségekre jellemző, hogy rendszeresen látogatják, támogatják egymás rendezvényeit.

Az eseménysorozat folytatásában 12-én este a fiatalok számára tartottak Falunap-ok elnevezésű partit, amelyen DJ Kovács szolgáltatta a zenét.