2024. április 26., péntek

Sale szűkített

Tizennégy fősre csökkent a kínai vb-re készülő szerb válogatott kerete, miután Aleksandar Đorđević szövetségi kapitány három játékost (Todorović, Avramović, Jovanović) nem vett fel a szűkebb listájára. Megerősítette ugyanakkor, hogy az egyik legnagyobb erősítésük is megérkezett, Nikola Jokić csütörtökön csatlakozott a csapathoz.

A szakvezető az RTS-nek nyilatkozva megerősítette, a finnek elleni győztes felkészülési meccsen (95:75) hiányosságokat látott a hozzáállásban. „Bizonyos dolgokra folyamatosan oda kell figyelni. Nem csak a viselkedésben, de a játékhoz, edzéshez való hozzáállásban is. Inkább most legyek elégedetlen, mint a vb ideje alatt” – fogalmazott a tréner, rátérve a mai (szombat, 21 óra) Litvánia elleni találkozóra. „Kiváló erőfelmérő lesz számunkra, bár a valós formát még nem fogjuk látni. Litvánia erős csapat, amely évtizedek óta építi a színvonalas játékát.

Đorđević a legnagyobb ellenfélről, az Egyesült Államokról is beszélt. „Egyáltalán nem gondolok Amerikára. Játsszák ők a saját kosárlabdájukat, mi pedig a miénket. Ha esetleg találkozunk, Isten óvja őket” – viccelődött Sale, elárulva, melyik más éremesélyes csapatokra koncentrál. „Németországról sokan megfeledkeznek, mi a selejtezők során kétszer is kikaptunk tőlük. Görögország, Oroszország most is kiváló lesz, Franciaország szokás szerint fantasztikus kerettel utazik Kínába, hogy Argentínát, Kanadát, Brazíliát, Spanyolországot ne is említsem” – mondta.

Az augusztus 31-én rajtoló mundiálon Angola, a Fülöp-szigetek és Olaszország lesz Szerbia ellenfele, addig még 7 felkészülési meccs vár a Sasokra.

Szerbia 14 fős kerete: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Dragan Milosavljević, Vladimir Lučić, Marko Simonović, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Nemanja Milutinov, Nikola Jokić, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica.

Az USA nem a régi?

Az Egyesült Államok csapata a tengerentúli szaksajtó többé-kevésbé egyöntetű véleménye szerint hosszú ideje a leggyengébb lesz, miután számtalan nagy név mondta le a válogatottságot, mondván, el akarják kerülni a túlterheltséget a következő NBA-szezonra készülve. Azonban valószínűleg érzéki csalódás lenne gyengének nevezni a címvédőt, a jelenlegi 17 fős keretben ugyanis még mindig klasszis All Star-játékosok, franchise-húzóemberek vannak, például Kemba Walker, Khris Middleton vagy Kyle Lowry. Gregg Popovich edzőnek a jövő hét végéig kell kijelölnie a végleges felállást.