2024. április 26., péntek
SZABADKA

Bácska: cél a bajnoki cím

A szabadkai Bácska 1901 Labdarúgóklubban már türelmetlenül várják a szerb liga vajdasági csoportjának rajtját, melynek a zombori úti piros-fehérek bajnoki ambíciókkal vágnak neki. Az idén 118 éves egyesület augusztus 17-én kezdi meg a pontvadászatot, első ellenfelük az óbanovcei Dunav lesz a zombori úti pályán.

Spasoje Vujović klubelnök az elmúlt két évet elemezve elmondta, hogy az új vezetőség első évében a csapat a bennmaradásért küzdött, a második idényben azonban már az élmezőnyben, a 4. helyen végzett, melyben elévülhetetlen érdemei vannak Savo Pavićevićnek, a szezon előtt kinevezett vezetőedzőnek.

A Bácska sosem játszott még az I. ligában, most viszont úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk feljutni a szerbiai másodosztályba. Kiváló csapattal és edzővel rendelkezünk, s Zlatiboron edzőtáboroztak a fiúk, ami ebben a ligában nem megszokott, és a sorsolást is kedvezőnek mondanám. Igazoltunk néhány tapasztaltabb játékost, úgyhogy egy jó rajttal és egy kis szerencsével miért ne teljesülhetne az álmunk – mondta Vujović.

Radovan Šimun sportigazgató kiemelte, hogy még csak a kapusposzton szeretnének erősíteni. Szerinte a fiatal játékosok képesek arra, hogy ebben az idényben megmutassák valódi arcukat, hogy alkalmazkodjanak mindahhoz, amit ez a liga kíván.

Savo Pavićević vezetőedző rendkívül elégedett a játékosok hozzáállásával és az eddigi munkával.

Az erősítések telitalálatnak bizonyultak, rendkívül tehetséges játékosokról beszélhetünk, akik nagyon gyorsan beilleszkedtek a csapatba. Minden mérkőzésen győzelmi ambíciókkal lépünk pályára. Az első négy mérkőzésből hármat saját pályánkon játszunk, ahol kezdetnek, természetesen 12 pont megszerzése a cél – mondta a vezetőedző.

A Bácska 1901 a podgoricai Kom, a požegai Sloga és az adorjáni Tisza csapatával játszott edzőmérkőzést, de az augusztus 17-ei rajtig még egy mérkőzés lejátszása várható. A piros-fehérek első ellenfele az óvbanovcei Dunav lesz hazai pályán, majd a második fordulóban a kúlai Hajdukhoz utazik a csapat. A további menetrend: Omladinac (itthon), mitrovicai Radnički (itthon), zombori Radnički 1912 (idegenben), Borac (itthon), nagybecskereki Radnički (idegenben), rumai Május 1. (itthon), Železničar (idegenben), Bratstvo 1946 (itthon), Kozara (idegenben), Dinamo 1945 (itthon), Becse 1918 (idegenben), Vojvodina 1928 (itthon), OFK Versec (idegenben).