2024. április 26., péntek

Szőke a Leverkusen kapuját is bevette!

Az egyik legígéretesebb jövő előtt álló vajdasági magyar labdarúgó, Szőke Adrián még csak néhány hete szerződött a Köln tartalékcsapatától a holland élvonalban szereplő Heracles együtteséhez, de már most úgy tűnik, hogy a 21 éves délvidéki futballista számára jól sikerült a beilleszkedés, Adrián ugyanis rövid időn belül három gólt is szerzett új klubja színeiben. A moholi származású támadó középpályás első hollandiai gólját július 20-án, a II. ligás Volendam elleni felkészülési mérkőzésen szerezte, ahol ő alakította 1:1-re az állást. Három nap múlva az almelói gárda 2:0-ra verte a görög első osztályban szereplő Asteras Tripolis csapatát, a németalföldiek vezető gólját Szőke jegyezte a találkozó 3. percében. A múlt hétvégén azután a fiatal játékos már egy igazi nagyágyú, a Bundesliga legutóbbi idényét a 4. helyen záró leverkuseni Bayer kapuját is bevette. A 4:3-as Heracles-győzelemmel végződő összecsapáson a tóthfalui Nyers István Akadémia egykori labdarúgója a 83. percben iratkozott fel a góllövők közé, 4:2-re alakítva az állást.

„A Bayer ellen elég jól ment a játék, több lehetőségem is volt, melyekből sajnos nem mindig sikerült betalálnom. De nem lehetek elégedetlen, hiszen ezúttal is szereztem egy gólt. Szerintem jó úton haladok” – mondta a leverkuseniek elleni felkészülési mérkőzés után Szőke Adrián.

Hollandiában a hétvégén kezdődik a bajnokság, az Eredivisie nyitófordulójában a Heracles csapata a Heerenveen gárdáját fogadja. A vasárnap korai délután megrendezésre kerülő bajnokin Adrián valószínűleg az almelóiak kezdőcsapatában kap majd szerepet.