2024. április 26., péntek
KREATÍV PERCEK

Romantikus konyha-nappali dizájn

Segít a lakberendező

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá…

Egy közös élettér kidolgozása, tervezése mindig nagy figyelmet igényel. A konyha a lakás központja, innen indul ki minden. Fontos, hogy a háziasszony ne legyen elszigetelve főzés közben, és ezáltal részt tudjon venni munka közben is a családi életben.

Konyha

Konyha

Nappali

Nappali

A tervezésnél az első szempont, hogy hol helyezzük el a tűzhelyet, a mosogatót és a hűtőt. Elegendő helyet kell biztosítani a munkafolyamatok elvégzésére is. Amikor már minden csaptelep, vízelvezető, konnektor a helyére kerül, a bútorstílusokról is beszélhetünk. Lényeges, hogy a konyhabútor stílusa passzoljon a lakás többi bútorzatához.

Kiemelt fontosságú a lámpák elhelyezése, hogy mindig legyen elegendő fény a munkához, de a csempe, illetve falburkolat is illeszkedjen a hangulathoz.

Ebben a konyha–nappali élettérben fehér színű klasszikus bútorokat terveztünk, romantikus metrócsempével párosítva. Az összhatást a barna padlózattal értük el, amely remekül kiemeli a fehér bútorzatot. Mindezt tengerkék kiegészítőkkel tettük hangsúlyossá.

A konyhát és a nappalit a négyszemélyes kerek ebédlőasztal köti össze, amely könnyen átalakítható hatszemélyesre.

A közös térben így a főzésre, étkezésre és családi-baráti beszélgetésekre, lazításra, tévénézésre is van lehetőség, így mindenki jól érezheti magát.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Leveleiket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.