2024. április 26., péntek
EURÓPAI KUPAPOROND

Kikapott, de továbbjutott a Zvezda

Két teljesen ellentétes félidőt láthatott a helsinki közönség a HJK–Crvena zvezda második fordulós BL-selejtező visszavágóján. Az első találkozó 2:0-s szerb sikere után Vladan Milojević legénysége rendkívül kedvező helyzetből várta a finnországi meccset, de Marinék láthatóan minél előbb szerettek volna idegenben is betalálni, és bebiztosítani a továbbjutást. Az első játékrészben a belgrádi együttes főként a széleken vezetett támadásokkal veszélyeztetett, ám a kulcsfontosságú gólt nem sikerült megszerezni. A második félidő elején jött a hideg zuhany: a 46. percben Sebastian Dahlström senkitől sem zavartatva sétált be a tizenhatosba, és könnyen lőtt Borjan hálójába. A Zvezda tíz perccel később Jovančić révén egyenlített, a szerb klub futballistái a hátralévő időben láthatóan már a következő mérkőzésükre tartalékoltak. A HJK a hosszabbításban Riski révén 2:1-re megnyerte a meccset, de a piros-fehérek 3:2-es összesítéssel továbbjutottak.

Nem vagyunk elégedettek a mutatott játékkal, sok mindenen javítanunk kell, ha túl akarunk jutni a harmadik fordulón is. Az ellenfél pályája műfüves volt, de a rossz produkciót nem foghatjuk erre” – nyilatkozta a Zvezda gólszerzője a találkozó után. A belgrádi együttes a következő körben a Koppenhágával méri össze erejét. A dán csapat kettős győzelemmel búcsúztatta a walesi TNS-t. Az első mérkőzést augusztus 6-án a Rajko Mitić Stadionban játsszák.

Nem sikerült a bravúr a másik belgrádi gárdának az Európa-ligában. A Čukarički a norvég Molde otthonában még kiharcolta a gól nélküli döntetlent, hazai pályán azonban megadta magát a fiatal szerb csapat. A Molde már a szünetre is kétgólos előnnyel vonult el, a 78. percben pedig már 3:0-ra vezettek a vendégek. A Čukarički Kajević góljával szépített, így a szerb alakulat 3:1-es összesítéssel búcsúzott az európai kupaporondtól.