2024. április 24., szerda

A sportpályák is elkészültek

Rendezettebb környezet várja a látogatókat a zentai medencénél

Az elmúlt hónapban nagy munkálatok zajlottak a zentai kék medence területén. A június végi nyitás előtt felújították a medence körüli betonplatót, majd a kerítésen kívüli földmunkálatok már a szezonra maradtak, így amellett, hogy a fürdőzők birtokukba vették a létesítményt, a kommunális vállalat dolgozói továbbra is tevékenykedtek a helyszínen.

Sokak örömére megnövelték a strandolási felületet (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

Sokak örömére megnövelték a strandolási felületet (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

Bodó József, a kommunális vállalat igazgatója elmondta, hogy saját forrásból egymillió-kétszázezer dinárt költöttek a felújításra, további hárommilliót pedig a donátorok jóvoltából.

– A JTI és a Biospringer vállalatok támogatása nagyon fontos volt, anélkül nem tudtunk volna ennyi mindent elvégezni. A földmunkálatok jócskán elhúzódtak, főleg a támfal feltöltése tartott sokáig, hiszen száz köbméter földet hordtunk oda és igazítottunk el. A múlt hétvégétől már használhatóak a sportpályák, így a két röplabdapálya és a focipálya is, a füves árnyékos területekre is le lehet pakolni a törülközőket, valamint a padokat is lehet használni, sőt a meglévők mellé még újabbakat is szerelünk fel. A munkálatok miatt több helyen nincs fű, de füvesítést csak tavaszra végzünk, és a fásítás is az őszre marad. Biztonsági okokból több fát is ki kellett vágnunk, de őszre pótoljuk őket, hogy minél több árnyékos területet kapjunk. Ami a bejáratot illeti, mindent elkészítettünk ahhoz, hogy a sportcsarnok felől lehessen belépni. Járdát készítettünk a medencétől a kapuig, ott kibetonoztuk azt a helyet, ahova majd a jegypénztár kerül, biciklitartókat helyeztünk ki, ebben a szezonban azonban már valószínűleg nem helyezzük át a bejáratot a másik oldalra. Ami közvetlenül a medence környékét érinti, a felújításnak köszönhetően két oldalon is szélesebb lett a strandolási felület, két és fél méteresről háromméteresre szélesítettük, ami látványos növekedést jelent, új napernyőket vásároltunk, amelyekért külön nem kell fizetni, és nyugágyakat is vettünk, amelyeket bérelni lehet. A strandfelület körüli védőkorlátot is felújítottuk úgy, hogy senki se akadjon bele, és két térmegfigyelő kamerát is felszereltünk. Az egyik a pénztárt figyeli, a másik pedig magát a vízfelületet teljes egészében, tehát bármikor vissza tudjuk nézni a történéseket. A biztonság szavatolása érdekében öt vízi mentőt alkalmazunk, akik a fürdőzők létszámától függően vannak jelen. Amikor telt ház van, tehát közel ötszázan tartózkodnak a területen, akkor minden vízi mentő jelen van, és a kedvező időjárásnak köszönhetően már több ilyen napunk is volt – magyarázta Bodó József, aki azon kérdésünkre, hogy milyen terveik vannak a jövőt illetően, elmondta, hogy jövőre szeretnék átfesteni a medencét, és több vendéglátósnak is szeretnének lehetőséget adni arra, hogy beköltözzenek a zöldövezet melletti részbe, különféle ételt és italt árusítva.

– A kommunális vállalat mint közvállalat nagyon nehezen működtethetne saját büfét, ezért ettől a lehetőségtől elálltunk, és inkább abban gondolkodunk, hogy a parkosított területen vendéglátósokat fogadunk, akik lángost, palacsintát, üdítőt, fagylaltot stb. árusítanának – fogalmazott a kommunális közvállalat igazgatója, aki elmondta, hogy a víz minőségét hetente ellenőrzik, és rendszeresen klórozzák is. A takarítás számukra reggel öt órakor kezdődik, és hét órától már az úszók használják a medencét, a strandolók pedig tíztől tizenkilenc óráig élvezhetik a fürdőzést.

A hétvégén, szombaton és vasárnap 9.30-tól aqua zumbára várja az érdeklődőket Gyetvai Hajnalka zumbaoktató a zentai medencében, meglepetés időpontokban pedig zumba flashmobok lesznek a kávézó melletti platón. Aki szereti a jó bulikat, mindenképpen legyen ott!