2024. április 26., péntek

Sakkos vetélkedő fesztiválhangulatban

A Róka Fest résztvevői a Sakktivity játékaiban is kipróbálhatták magukat

A Róka Festnek az idén is a Hajdújárás melletti Róka-tanya adott otthont. A rendezvény második napján, szombaton a zenei programok mellett a fesztiválozók a Sakktivity vetélkedőn is részt vehettek. A szervezők négy négyfős csapat jelentkezését várták, amelyeknek tagjai különféle sakkhoz kötődő ügyességi játékokban méretettek meg.

Pillanatkép a Sakktivity-ről (Szalma Brigitta felvétele)

Pillanatkép a Sakktivity-ről (Szalma Brigitta felvétele)

– Egy kicsit rövidebb a mai vetélkedő, mint a hagyományos Sakktivity. Négy csapat versenyez négy játékban. A játékok ugyanolyan érdekesek és szórakoztatóak lesznek, mint az előző vetélkedőkön. A szervezők egy igazi fesztiválos díjjal készültek, hiszen a legjobbak ingyen sört kapnak. A Sakktivity egyre népszerűbb. Budapesten tartják a nemzetközi Sakktivity tabort, ahova huszonnyolc országból érkeztek résztvevők. A szabadkai Interetno Fesztiválon is tartunk majd egy Sakktivity-napot – nyilatkozta Rózsa Zsombor, a vetélkedő szellemi atyja.

A játékot Agárdi Gábor, a Szabadkai Magyar Rádió főszerkesztője vezette.

– Ez a vetélkedő nyári változata, amely abban különbözik az őszitől, hogy lazábban, felszabadultabban vezetjük a műsort. Ezúttal nincsenek pontozóbírók, ezért Zsombornak és nekem kell odafigyelnem a játékosokra – szögezte le Agárdi Gábor.

A vetélkedő előtt Szalai Patrícia egy kis zumbával melegítette be a játékosokat.

– Úgy gondolom, hogy a Sakktivity előtt is jó egy kicsit mozogni, így a résztvevők is könnyebben használhatják a logikájukat. Úgy érzem, hogy feldobtam a hangulatot – mondta Szalai Patrícia.

A vetélkedőben a Domonkos DominikaHalász DóraMarcikić Léna összetételű csapat bizonyult a legügyesebbnek.

– Ahhoz képest, hogy nem volt kedvünk játszani, megnyertük a versenyt. Mi sem tudjuk, hogy csináltuk. Kíváncsiak vagyunk az esti zenei programokra – osztották meg velünk gondolataikat a lányok.

Az idei Róka Fest iránt sokkal nagyobb volt az érdeklődés, mint az előző években.

– Második alkalommal veszek részt a fesztiválon, a tánccsapatommal érkeztem. Nagyon jó a hangulat, kedvesek az emberek. Az idei rendezvény kreatívabb, és több lehetőséget ad a szórakozásra, mint a tavalyi – tudtuk meg az egyik fesztiválozó lánytól.

A Sakktivity után egy traktor gördült be a rendezvény helyszínére. A bulizni vágyó fiatalok felmentek az utánfutóra, ahol szólt a zene, és a traktor körbevitte őket Noszán. Az utánfutó gyorsan megtelt, és a hangulat is kiváló volt.

– Az idei fesztiválunk háromnapos, a nulladik nappal indítottunk, ez a második nap. A rendezvény nagyon széles skálán mozgott. Több vetélkedő is szerepel a programban, például a beer pong, a Sakktivity vagy a röplabda. A fiatalok nagyon jól érzik magukat. Jóval többen érkeztek, mint tavaly – nyilatkozta Hulló Zsófia, a Róka Fest főszervezője.

Az érdeklődők egy olyan kiállítást is megtekinthettek, amelynek témája a tetoválás volt. Az est zenei programmal folytatódott, melyen fellépett a Maeste, a Csillagerdő, a The Signal Band, a The Spark és a Suncity Brass.