2024. április 26., péntek

Ösztöndíj hiányszakmát tanuló középiskolásoknak

Szabadka Város Önkormányzatának Ösztöndíjbizottsága értesíti a szabadkai középiskolásokat, hogy ösztöndíjpályázatot ír ki a 2019/20-es tanévre.

Pályázni azok azok az elsőéves középiskolás diákok jogosultak, akik valamilyen hiányszakmát tanulnak, a Szerb Köztársaság állampolgárai, és műszaki hiányszakmát oktató középiskola III. fokozatú szakirányának első osztályába nappali tagozatos diákként iratkoztak be. Ösztöndíjra nem jogosult az a diák, akinek a félévi bizonyítványába két negatív osztályzat kerül, akiről a bizottság megállapítja, hogy hamis adatokat adott meg pályázáskor, vagy aki tanév közben megszakítja tanulmányait. A pályázathoz a jelentkezési lap mellett a tanulóknak mellékelniük kell rövid életrajzukat, igazolást arról, hogy a diák a műszaki szakiskola hároméves szakának első osztályába nappali tagozatos diákként iratkozott be, az általános iskola 6–8. osztályának bizonyítványáról készült hitelesített fénymásolatot, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat vagy a Köztársasági Nyugdíjbiztosítási Alap bizonylatát arról, hogy a szülők munkanélküliek, két tanú hitelesített nyilatkozatát a háztartás tagjainak számáról, és bizonylatot az egy háztartásban élők előző két hónapban megvalósított összbevételéről. A bizottság harminc diák részére a 2019/20-as tanévre havi 3000 dináros ösztöndíjat ítél oda.

A pályázattal kapcsolatban bővebb információt Szabadka Város Közigazgatási Hivatalának Társadalmi Tevékenységek Titkárságán lehet kérni, Szabadkán, a Szabadság tér 1. szám alatt, a III. emeleti 305-ös irodában, vagy a 024/626-883-as és a 024/626-718-as telefonszámokon.