2024. április 20., szombat

Nagycsaládos barátkozás a Topolyai-tó partján

Családi napot szervezett a topolyai 3+ Nagycsaládosok Egyesülete, a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének támogatásával a helyi tóparton. A kötetlenre és vidám játékosra sikerült rendezvényen mintegy 150-en vettek részt Vajdaság több településéről, de makói nagycsaládok is érkeztek Topolyára, tudtuk meg a szervezet igazgatóbizottságának elnökétől, Cservenák Kancsár Izabellától.

– Makói barátaink már a találkozó előtti nap megérkeztek, és sátort állítottak a tó partján. Szerencsére az időjárás nekünk kedvezett, így a gyerekek felhőtlen, spontán játékba kezdhettek, labdáztak, fociztak, homokoztak. Velünk voltak a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar diákjai is, dr. Námesztovszki Zsolt vezetésével. Érdekes, sportra és táncra alapozó, 9 helyszínre megszerkesztett bázisjátékokat hoztak magukkal a gyerekeknek, és multimediális eszközök bevonásával bonyolították le. Aki végigcsinálta a feladatokat, az édességcsomagban részesült – tudtuk meg az egyesület vezetőségi tagjától, aki elmondta még, hogy a rendezvény zavartalan lebonyolításáért köszönet illeti az Állatorvosi Állomást, amely az alkalomra egy nagyobb befogadó képességű mobil pavilont, 10 padot, és 5 asztalt bocsájtott a szervezet rendelkezésére. Cservenák Kancsár Izabella hozzátette, a szervezet elsősorban magánadományoknak köszönhetően tudta megszervezni az idei nyári családi napját. Tót Gabriellától, a 3+ elnök asszonyától megtudtuk, hogy az immár többedik közös, családi programra a Topolya községbeli, magyarországi résztvevők mellett a VANCSESZ-en keresztül a Tisza mente déli oldaláról is érkeztek vendégek.

– Péterrévéről, Zentáról, Adáról, illetve a környékéről is jöttek résztvevők, illetve Szabadkáról és Kishegyesről érkeztek rendezvényünkre, a Topolyai-tó partjára kikapcsolódni, barátkozni, tapasztalatot cserélni. A rendezvényt a topolyai helyi közösség támogatta, a rendelkezésünkre bocsájtott áramforrásnak köszönhetően működtek a multimediális berendezések. A Családi nap után egy rövid nyári program-pihenő következik a szervezetünk életében – tette hozzá Tót Gabriella.

A nagycsaládokat tömörítő szervezet aktív tárgyalásokat folytat az illetékesekkel, hogy Topolya község még az élvonalban, minél korábban csatlakozhasson a Cena minus za 3+ elnevezésű országos sikerű indítványhoz, amin keresztül vásárlási kedvezményeket vehetnek igénybe bizonyos vállalatoknál a több gyermeket nevelő nagycsaládok. A jövőbeni tervekkel kapcsolatban megtudhattuk, hogy a 3+ elnökségi tagjai a télre előre gondolva szervezik a télapóvárási ünnepséget. Már érkeztek felajánlások, illetve a továbbiakat is szeretettel elfogadják a vállalatoktól, magánszemélyektől. A szervezet eredményes kapcsolatot ápol más nagycsaládosokat tömörítő egyesülettel is, így a tagságához tartozó gyerekek a közelmúltban a VANCSESZ szervezésében Debrecen vidámparkját látogatták meg, augusztusban pedig a Balaton-parti Erzsébet táborba is eljuthatnak a 3+ nagycsaládos egyesülethez tartozó diákok.