2024. április 26., péntek
DUŽIJANCA 2019

Ügetőverseny a hétvégén

Ötvenegyedik alkalommal szervezik meg szombaton és vasárnap a Dužijanca kísérőrendezvényeként a hagyományos ügetőversenyt a szabadkai lóversenypályán. A kétnapos versenyre összesen 108 lovat és lovast neveztek be. A részletes programról Miodrag Zagorac, a Bácska Lovas Klub elnöke számolt be a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztató keretében.

– Szombaton 15 órától hat selejtezőfutamot rendezünk, minden félórában indul egy-egy újabb futam. Vasárnap délután fél kettőtől versenyek kezdődnek, és nyolc futamot rendezünk meg. Az ügetőverseny döntője 18 óra 30 perckor kezdődik, melyet két kvalifikációs verseny előz meg. Az 1600 méteres fő versenyszám autóstarttal indul – magyarázta Miodrag Zagorac.

Branislav Mukić fogathajtó és edző, maga is részt vesz a megmérettetésen.

– A társaság jó, a pályán nem lesz nagy tolongás, ami szerintem kiváló dolog. Ez egy hagyományos verseny, aminek nagy neve és jelentősége van. Minden benevezőnek hatalmas elismerést jelent részt venni rajta, arról nem is beszélve, mekkora dolog nyerni egy ilyen megmérettetésen. A korábbi években külföldről is érkeztek hozzánk vendégek, akkoriban ez igazi ünnepnek számított a lovas sportok szerelmeseinek körében. Az utóbbi években a határhelyzet miatt már nem érdekes nekik eléggé a verseny. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a lóverseny vesztett volna a presztízséből, az emberek a mai napig igyekeznek mindent megtenni azért, hogy jól érezzék magukat az oda látogatók – mondta a sajtótájékoztatón Branislav Mukić.