2024. május 5., vasárnap

Új parkolóhelyek a Podbara városrészben

A Filip Višnjić utcában, a városi levéltár épületének közelében Vladimir Stojković önkormányzati tag és Stevan Lugonja, a Parking servis közvállalat igazgatója tegnap körsétát tettek az itt kiépített, új parkolótelken. 50 új parkolóhelyről van szó, amelyeket az utca mellett betonoztak ki, használatuk – egyelőre – díjmentes. Az elképzelés szerint azok a polgárok parkolnak majd itt, akiknek a környéken lévő intézményekben van dolguk. Stojković a helyszínen adott nyilatkozatában kitért arra, hogy az önkormányzat egyforma ütemben fejleszti az összes városrészt, és hogy a legrégibb városnegyed, az Almási rész kiépítése a jövőben is folytatódni fog. – Az itt élő polgárok kérelmének eleget téve építettük meg a parkolót, hamarosan felújítjuk a Marko Miljanov utcát, akárcsak 26 másik, kisebb utcát – emlékeztetett.

A parkoló helyén elhagyatott telkek sorakoztak, a rész rekonstrukciós munkálatai 15 millió dinárba kerültek. A közvállalat igazgatója bejelentette, hogy hamarosan felújítják a Strand előtti parkolótelket is, a munkálatok már két héten belül megkezdődnek, a Kabel futballpálya melletti parkolókról van szó. Ez a beruházás 180 új parkolóhelyet jelent, lesz itt egy kerékpárösvény és egy járda is, a Kínai negyeddel közlekedési egészet kialakítva.

A látogatás során megszólalt a levéltár igazgatója, Petar Đurđev is, ő arra emlékeztetett, hogy évente 2000-nél it több látogatójuk van. Tetszik neki a Podbara városrész új arculata.