2024. március 28., csütörtök
OROM

Idén is világtalálkozó!

Az oromi helyi közösség és az Orom Fejlődéséért Polgárok Egyesülete idén már harmadik alkalommal szervezi meg azt a találkozót, amelyre hazahívják minden ismerősüket, aki valamilyen módon kötődik Oromhoz, ugyanakkor azokat is szívesen látják, akik még nem jártak náluk, vagy nincs semmilyen helyi kötődésük.

Garantálják, hogy jól fognak szórakozni, számos programot terveztek erre a napra. Augusztus 10-én a helybeli általános iskolánál 14 órától fogadják vendégeiket, akik kitűzőt kapnak, amíg a készlet tart. Négy ponton, az iskolában, az udvarban, a kiserdőben és a focipályán program programot követ, senkit nem hagynak unatkozni! Kiállítás, társadalomtörténeti előadás, főzőverseny, kispályás focitorna vendégcsapatokkal, szórakoztató gyermekelőadások, néptáncbemutató, oldtimer járművek felvonulása, szabadtéri színház, helybeli és vendégfellépők várják estébe nyúlóan az Oromra látogatókat. A völgyesi szakácsok helyben főzik a borjúpörköltet, a gulyáslevesről Kunfehértó gasztronómusai gondoskodnak. Akik előre bejelentkeznek Orom honlapján, és jelzik részvételi szándékukat, a vacsorából is kedvezményesen, fél áron vásárolhatnak. Sztárvendégekkel tarkított találkozó lesz ez, ahol a Showder Klubból ismert Felméri Péter humorista este izzítja be a poénbombákat, Baráth László tárogatón ad elő Rákóczi-nótát, este fél nyolctól pedig Lagzi Lajcsi és a Szóljon hát a nóta! zenekar lép a szabadtéri színpadra. Egész délután lehet sétálni a kirakodóvásárosok között, vagy éppen sétakocsikázni, csapolt sört inni. Orom honlapján, amely a www.orom.org.rs címen érhető el, javában folyik a regisztráció, amiért kedvezményes vacsorajegyeket biztosítanak, és követhető Facebook-eseményük, az Oromiak Harmadik Nagy Világtalálkozója is, ahol bármilyen kérdést is fel lehet tenni a szervezőknek.

Orom mindenkit hazavár! – üzenik a szervezők, akik gondoskodnak arról, hogy minden egykori vagy jelenlegi oromi jól érezze magát augusztus 10-én, emellett mindenkit szeretettel várnak, aki jól szeretne szórakozni, kikapcsolódni, régi ismerősökkel találkozni. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy színvonalas programokat szerveznek, amiért megéri Oromra látogatni. Idén 11-én, kísérőprogramként beiktatták a lóversenyt is, valamint azon a napon látogatnak a faluba a Tanyaszínház színészei is!