2024. április 26., péntek
EURÓPA-LIGA

Mindenki továbbjuthat

Régen állt ilyen jól a szénája a magyar kluboknak az európai tornák kvalifikációjában. A ma esti Európa-liga-selejtező első körös visszavágóiban ugyanis már egyetlen magyar gárda kiesése is meglepetés lenne, tekintve, hogy mindhárom NB I.-es alakulat stabil előnyt véd a visszavágón.

A magyarországi csapatok közül a Honvédnek lehet a legnehezebb dolga Vilniusban (Fotó: MTI)

A magyarországi csapatok közül a Honvédnek lehet a legnehezebb dolga Vilniusban (Fotó: MTI)

A legkönnyebb dolga, mondhatni, formalitás jellegű feladata a Fehérvárnak lesz (20.00), Marko Nikolićék ugyanis Podgoricában 5:1-re ütötték ki a Zetát. A Debrecennek az albániai Kukës városában 3:0-s vezetést kell megtartania (20.00) a város gárdája ellen. A Honvéd esetében (19.00) talán rezeghet a léc, ha a Žalgiris hazai környezetben megszerzi a vezetést, hiszen a kispesti 3:1 után a litván kirakatcsapatnak az idegenben lőtt gól miatt 2:0 is elég lehet, ám a zöldek nincsenek a legjobb passzban, tekintve, hogy edzőjüket, a lengyel Marek Zubot a minap épp a magyarországi bukta miatt váltották le a portugál João Luís Martinsra.

A DAC komoly erőpróba elé néz, hiszen a lengyel Cracovia Dunaszerdahelyen – bár másodhegedűst játszott – be tudott találni, mi több, 1:1-es döntetlent harcolt ki, ami után Krakkóban most (19.00) valamivel jobbak az esélyei, mint a felvidéki alakulatnak.

A szerb csapatok esetében előfordulhat, hogy csak feles mérleget produkálnak az első fordulóban. Miután a Čukarički 5:0-s idegenbeli sikerrel „védte meg” a Banants elleni 3:0-s odavágóját (összesítésben 8:0), a niši Radničkinek már sokkal nehezebb dolga lesz itthon (20.45), hiszen az észt Flora hazai pályán meglepetésre sima, 2:0-s győzelmet könyvelt el.