2024. április 26., péntek

Györe olasszal kezd

A 38 éves és a ranglistán 114. olasz Paolo Lorenzi lesz ma az isztriai Umag város 250-es tornájának 2. fordulójában a 3. kiemelt Györe László ellenfele. Györe már azt is tudja, ha sikerrel veszi a 2. forduló akadályát, a negyeddöntőben vagy a cseh Jiří Veselývel, vagy pedig a spanyol–argentin AndujarL. Meyer meccs továbbjutójával játszik. Ugyanott a 4. kiemelt Dušan Lajović a holland Robin Haase és az orosz Andrej Rubljov csatájának győztesét várja, míg a 6. kiemelt Filip Krajinović a tegnapi esti műsorban a japán Taro Daniellel mérkőzött. A táblára jutott magyar Balázs Attila ismét pályán volt, a horvát Viktor Galovićtyal kezdett, győzelem esetén pedig a következő körben valószínűleg az első kiemelt olasz Fabio Fogninira fut.

Szerbiának a newporti táblán is lesz képviselője, hisz Viktor Troicki a selejtező döntőjében simán legyőzte az amerikai Bjorn Fratangelót, és az éjjel az 1. fordulóban a magasabban rangsorolt, de tapasztalatlanabb tajvani Jason Junggal mérkőzött.

Bukarestben – noha a selejtező döntőjében veszített – a női tornán szerencsés vesztesként jutott táblára a magyar Bondár Anna, aki a román Patricia Tiggel kezd. Aleksandra Krunićnak egy másik román, Irina Begu az első riválisa, míg IvanaJorović visszalépett. A szerb volt egyébként a fiatal szlovén Kaja Juvan második lehetséges ellenfele, mert korábban annak honfitársnője, Tamara Zidanšek is úgy döntött, hogy mégsem indul, így a tizenéves tehetség Juvan a bolgár IzabelaSinikovával kezd.