2024. április 23., kedd

Cserbenhagyta utasait a Severtrans

Nem rendelkezett a montenegrói utaztatáshoz szükséges engedélyekkel a zombori vállalat

A zombori utasforgalmi vállalat a meghirdetett időponttól csaknem három héttel később indított járatot Montenegróba. Hogy az idegenforgalmi idény derekán kezdenek közlekedni a buszok ezen a vonalon, senkinek se tűnt volna föl, ha nincsenek átejtett utasok. A Severtrans ugyanis előre jelezte, hogy június 28-ától buszokat indít Budvába, Tivatba és Herceg Noviba, a járművek kedden és pénteken 21 órakor indulnak Zomborból. Amikor a Severtrans megtette ezt a bejelentést, még nem rendelkezett a montenegrói utaztatáshoz szükséges engedélyekkel és jóváhagyásokkal. A bejelentett dátum előtt tíz nappal a cég megkezdte a menetjegyek elővételes árusítását, noha tudta, hogy az engedélyeztetés nem történt meg.

Az utasok ennek a mulasztásnak a következményével a buszpályaudvaron szembesültek, amikor hiába várakoztak az őket a nyaralóhelyükre szállító autóbuszra. Érdeklődésükre azt a választ kapták, hogy az adott útvonalon nem üzemel járat, és – találják föl magukat (!). A Severtrans vezetősége csupán a minap szerezte be a montenegrói utaztatáshoz szükséges engedélyeket, és ma már elindulhat az első járat a népszerű üdülőhelyek felé.

A menedzsment alkalmatlanságáról és meggondolatlan gazdasági lépéseiről árulkodik, hogy mindössze fél év alatt több buszukat kizárták a közlekedésből Németországban, több járművük menet közben kigyulladt, vagy motorhiba folytán kénytelen volt az autópályán vesztegelni. Amikor a szakszervezetek igyekeztek választ kapni a cégvezetés mulasztásaival és a vállalatnak okozott kár mértékével kapcsolatosan, mindkét szakszervezeti vezetőt ugyanazon a napon kirúgták.

A zombori székhelyű utasforgalmi vállalat Facebook-oldalán egyetlen pozitív tartalmú hozzászólás se olvasható. Az utasok egyaránt panaszkodnak a járművek műszaki állapotára, van amelyik beázik, a járművezetők és jegykezelők neveletlen és megalázó magatartására, a menetrend figyelmen kívül hagyására, és a tájékoztatás teljes hiányára, még az interneten elérhető menetrend változásait se frissíti a cég az utasok kommentjei szerint.