2024. április 26., péntek

Új járatok indultak a niši reptérről

Nürnbergbe indult az Air Serbia repülőgépe

Hosszabb szünet után tegnap este szállt fel a Nürnbergbe induló Air Serbia repülőgépe a niši Nagy Konstantin repülőtérről. Ezt követően a niši légitársaság további 11 újabb európai nagyvárosba indít járatot. Nürnberg mellett lehetővé válik az utazás Frankfurt, Hannover, Friedrichshafen, Karlsruhe, Salzburg, Róma, Bologna, Budapest, Göteborg, Ljubljana és Tivat irányába is. Uroš Parlić, a niši Idegenforgalmi Szervezet igazgatója elmondta, hogy az új járatok jelentős változást hoznak az üzletemberek és polgárok számára, azonban Niš és Szerbia ezen részének gazdasági és turisztikai fejlődésére is pozitív hatással lesznek az új útvonalak.

– Reményeink szerint az új járatok bevezetése növeli majd a turisták számát Nišben. Az Air Serbia-val folytatott közös kampány révén hamarosan felgyorsul majd a város turisztikai fejlődése – mondta Parlić. Hozzátette, hogy a turisták és a polgárok számára ezentúl panoráma-autóbuszok is indulnak Nišben.

– Minden érdeklődőnek lehetősége nyílik, hogy kulturális és történelmi értékeinket végigjárja a panoráma-autóbuszokkal. Mindemellett fontos dolgokat hallhatnak Niš múltjáról, ellátogathatnak a niši fürdőbe, a Mediana régészeti parkba és a Ćele Kule emlékművet is megnézhetik. Naponta háromszor közlekedik majd az autóbusz. A belépő 400 dinárba kerül – mondta Parlić.