2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Belgrádban kell kiharcolni a továbbjutást

Hiába a helyzetek tömkelege és az abszolút dominancia, a Crvena zvezda gól nélküli döntetlent játszott a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének keddi játéknapján. A litván Sūduva csapatával a tavalyi év során is találkozott Vladan Milojević csapata, akkor a két mérkőzésen összesen öt gólt rúgtak a belgrádiak. Minderre a mostani összecsapáson is megvolt a lehetőség, de a Zvezda rendre elpuskázta a kapu előtti szituációkat. A Sūduvának csak a második félidőben voltak jó pillanatai, a hazaiak védelme azonban tette a dolgát, s a szerbek lövéseit rendre tisztázták. Marko Marin és társai ezúttal pontrúgásokból sem veszélyeztettek, Gobeljić pocsék beadásai pedig többször jutottak fel a stadion tetejére, mint az ellenfél tizenhatosába.

Nem számítottunk ilyen szintű védekezésre, mert a Sūduva magabiztos támadójátékának köszönhetően vezeti hazája bajnokságát. Ez még csak a párharc első fele volt, hazai pályán ki kell használnunk a lehetőségeket” – nyilatkozta a Crvena zvezda edzője a mérkőzés után. A visszavágót július 16-án, kedden játsszák Belgrádban.

A Crvena zvezda–Sūduva párharc továbbjutója a következő körben a finn HJK és a feröeri Tórshavn egyikével mérkőzik. Az első meccsen a HJK 3:0-ra nyert hazai pályán.