2024. április 26., péntek

Ismét megbízott igazgató

Rendkívüli ülést tartott a kishegyesi községi képviselő-testület – Régi-új megbízott igazgató a kishegyesi egészségház élén

Tegnap délelőtt rendkívüli ülést tartott Kishegyes Község Községi Képviselő-testülete. Az ülést a képviselő-testületi elnök távollétében Zlatko Popović, a képviselő-testület alelnöke és Sárközi István, a testület titkára vezették. A rendkívüli ülésnek mindössze egy érdemi napirendi pontja volt, ami a kishegyesi Dr. Márton Sándor Egészségház vezetőségére vonatkozik.

Ismét megbízott igazgató irányítja a kishegyesi egészségházat (Lakatos János felvétele)

Ismét megbízott igazgató irányítja a kishegyesi egészségházat (Lakatos János felvétele)

A községi képviselő-testületnek mindössze egy végzésjavaslat kapcsán kellett érdemi döntést hoznia, nyilatkozta lapunknak Sárközi István.

– A kkt ülése rendkívüli módon lett összehívva, amire a jogalap az önkormányzat új alapszabálya és a községi képviselő-testület érvényes ügyrendje. Az ülést egy lényeges napirendi pont miatt kellett összehívni, ez pedig egy végzésjavaslat volt a kishegyesi Dr. Márton Sándor Egészségház megbízott igazgatójának kinevezéséről. Az igazgatónak hétfőn járt le az előző hat hónapos megbízatása, ami szintén megbízotti státusz volt. Az idei évben új törvény született az egészségügyi védelemről, és ennek a rendelkezései alapján újabb hat hónapra kineveztük dr. Marko Martinović orvost az egészségház igazgatói tisztségére. Ezt a lehető legrövidebb időn belül meg kellett tennünk, hogy a törvényes keretek között járjunk el – számolt be Sárközi, majd hozzáfűzte, hogy lényegében más napirendi pontja nem is volt az ülésnek.

A rendkívüli ülést követően a kishegyesi községi képviselő-testület nyári szünetre megy, tudtuk meg a testület titkárától. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha nem történik olyan helyzet, mint a mostani, ami miatt rendkívüli ülést kellene összehívni, akkor a képviselő-testület következő rendes ülésére csak szeptemberben fog sor kerülni.