2024. április 26., péntek
WIMBLEDON

Đoković–Bautista az elődöntőben

Novak Đoković és a spanyol Roberto Bautista jutott be tegnap az elődöntőbe a wimbledoni tornán. Novak a belga David Goffint három, Bautista pedig az argentin Guido Pellát négy játszmában győzte le. Novak és Bautista mérlege 7:3 a szerb javára, mindkét idei meccset azonban, Dohában és Miamiban, a spanyol nyerte.

Đoković nagy hibaszázalékkal kezdett, csak a 7. játékban elveszített adogatás után rázta meg magát, s amikor elkapta a fonalat, onnantól kezdve nem volt menekvése az egyébként fürge ellenfélnek, és végül két óra alatti időtartamú meccsen jutott pályafutása 36. elődöntőjébe a nagy tornákon. Wimbledonban ugyanez kilencedszer sikerült neki, összességében pedig 275 megnyert Grand Slam-meccsnél tart. A pénteki elődöntő alkalom lesz még egy lépésre egy öröklistán, hisz ha döntőbe jut, Đoković 870. APT-diadalát jegyzi, amivel a lista 7. helyén beéri Andre Agassit.

Goffin nem sírt, de vidám sem volt (Fotó: Beta/AP)

Goffin nem sírt, de vidám sem volt (Fotó: Beta/AP)

Nagy meglepetéssel zárult a női negyeddöntő, hisz a cseh veterán Barbora Strýcová két játszmában búcsúztatta a hazaiak kedvencét, a serlegre is esélyesnek tartott Johanna Kontát. Strýcová ma délután a hétszeres bajnok amerikai Serena Williamsszel játszik, akivel 0:3 a mérlege, a másik döntőst pedig a HalepSzvitolina csata adja.

Babos Tímea és Kristina Mladenović női párosban már elődöntősök, és következő ellenfélnek a tajvani Hsziet és Strýcovát kapták, vegyes párosban pedig, a brit szurkolók örömére, a S. Williams, A. Murray sztárduett túljutott a második körön, de tegnap a nyolcaddöntőben az első kiemelt Nicole Melichar/Bruno Soares kettős már túl erősnek bizonyult.