2024. április 26., péntek

Rock és megemlékezés

Szombaton este a bácsfeketehegyi Kultúrotthonban Szilágyi József zenész, festő tiszteletére rock emlékkoncertet tartottak.

Az eseményt nagy érdeklődés övezte, hozzávetőlegesen kétszázan vettek rajta részt. Sárközi István, az esemény egyik szervezője arról számolt be lapunknak, hogy a koncertnek már volt előzménye a 90-es években, amikor minden helyi rockegyüttes fellépett.

– Akkor az Atlantisz nyolcadikat végezett diákokból állt, most pedig a 25 éves születésnapjukat ünneplik. Ezt a kettőt kapcsolatuk össze, így a szülinapjukat is megünnepeltük és emlékkoncert is volt, amelyen Szilágyi Józsefre emlékeztünk. Az est barátkozással és színpadépítéssel kezdődött, majd kimentünk a temetőbe a megemlékezésre. Ezt követte a koncert, ahol minden eddigi formáció fellépett. Csak, hogy néhányat említsek: Atlantisz, Féltégla, Sehldon és Sly. A buli jól sikerült, mindenki jól érezte magát – mondta el a szervező, majd hozzáfűzte, hogy egyben üzenete is volt az eseménynek: jó lenne, ha a mai fiatalok is hangszert vennének a kezükbe.

Végezetül azt is megtudtuk Sárközitől, hogy az esemény két fő mozgatója és szervezője Pál Anikó és Papp Lóránt volt.