2024. április 26., péntek

Délvidéki játékos a holland élvonalban!

Vasárnap délután a vajdasági magyar focibarátok számára örömteli hír látott napvilágot, a holland élvonal legutóbbi idényét a 7. helyen záró Heracles együttese ugyanis bejelentette, hogy kivásárolta élő szerződéséből a szerb–magyar kettős állampolgárságú Szőke Adriánt, a Köln tartalékcsapatának gólerős játékosát. Az 1903-ban alapított almelói egyesület honlapján arról számolt be, hogy kétéves szerződést kötött a 21 éves délvidéki labdarúgóval.

Nagyon sokat jelent számomra ez a lépés. Úgy érzem, fiatal játékosként sokat fejlődhetek a Heraclesnél. Sok ifjú tehetség bizonyított már korábban a holland első osztályban, csak rajtam múlik, hogy élni tudok-e majd a lehetőséggel. Köszönöm a Heraclesnek és a Kölnnek, hogy lehetővé tették számomra az átigazolást – mondta a szerződés aláírása után Szőke.

Tim Gillisen, az almelói klub technikai igazgatója is örömét fejezte ki a fiatal vajdasági labdarúgó érkezésével kapcsolatban:

A megfigyelőink jó ideje követték már Adrián pályafutását. A kölniek tartalékcsapatában megmutatta, hogy a középpályán és a támadósorban több poszton is bevethető, és van érzéke a gólszerzéshez. Az életkorából és a képességeiből adódóan úgy gondoljuk, hogy nálunk teheti meg pályafutása következő nagy előrelépését – nyilatkozta Gillisen a Heracles honlapjának.

A moholi származású Szőke Adrián pályafutása elején bajnoki címet nyert a tóthfalui Nyers István Akadémia pionírcsapatával, majd egy rövid magyarországi kitérő után Németországba került, ahol az elmúlt három és fél évet a Kölnnél töltötte. A Kecskések különböző csapataiban 72 alkalommal lépett pályára, és támadó középpályásként 19 gólt szerzett. Legjobb idényét a tavalyi szezonban futotta, amikor is a piros-fehérek IV. osztályban szereplő tartalékcsapatában 12-szer volt eredményes. Szőke kétszer szerepelt a szerb U18-as válogatottban is.