2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

A litván bajnoknál kezd a Zvezda

Ma 20 órától megkezdi új európai szezonját a Crvena zvezda, amely a Bajnokok Ligája első selejtezős fordulójának odavágóján a litván Suduva otthonába látogat. Vladan Milojević gárdája az elmúlt idényben a legrangosabb torna csoportköréig jutott, ahol pontokat szerzett a kontinens legerősebb csapatai (Liverpool, Napoli) ellen, így most – az újabb Szuperliga-trófea megszerzése után – mondani sem kell, hogy a Suduva legyőzése kötelező feladat.

Milojević edző a párharcra készülve emlékeztetett, hogy tavaly is összehozta a sors a két klubot. „Jól ismerjük egymást, emellett sok exjugoszláv tagországból vannak játékosaik. Oda kell figyelni rájuk, részletes elemzéssel készültünk, a Suduva egy erős csapat” – figyelmeztetett a tréner. A Zvezda tavaly a selejtező második körében 5:0-s összesítéssel ütötte ki mai ellenfelét.

A Suduva a tavalyi európai búcsú után megvédte hazája bajnoki címét. A litván pontvadászat egyébként tavasztól őszig tart, vagyis a játékosok a tétmérkőzések ritmusában vannak, míg a Zvezda csupán négy, felemásan letudott (1 győzelem, 1 vereség, két döntetlen) barátságos meccsen van túl. Erre a különbségre a piros-fehérek stratégája is rámutatott. „Tisztelni kell a Suduvát, hazájuk bajnokai, ez a csata más lesz, mint tavaly. Magas, erős játékosaik vannak, elsősorban a beadásokra, hosszú labdákra, rögzített helyzetekre építenek támadásban. Mindenképp nekik kedvez, hogy náluk már javában tart a bajnoki idény” – elemzett Milojević, hozzátéve, saját csapata szempontjából könnyű helyzetben van, hiszen a kulcsjátékosok terén kevés változáson estek át. A Marijampole városában rendezendő meccsre többek között Richmond Boakye, Marko Marin és Milan Pavkov is elutazott, akik a Zvezda támadásának alapemberei és várhatóan a találkozó főszereplői lehetnek. Az irodák egyértelműen szerb sikert várnak (1,6).