2024. április 26., péntek

Opens Youth Fair Újvidéken

Július 5-éig tartják meg Újvidéken az Ifjúsági Vásár (Opens Youth Fair) rendezvénysorozatot, a városházán megtartott ünnepélyes megnyitón többek között jelen volt Ognjen Cvjetićanin, a városi tanács ifjúsági- és sportügyekkel megbízott tagja is.

Az Európai Régiók Képviselő-Testületei Nyári Akadémiájának keretében megtartott rendezvényre több mint 100 résztvevő érkezett 19 európai országból, 32 régióból, ezen kívül pedig 12 nemzetközi szervezet tagjai mutatkoznak be előadóként. Az idei akadémia szlogenje: Európa a Fiataloké, a Fiataloké a Jövő.

– Az újvidéki önkormányzat másodszor láthatja vendégül a nyári akadémia résztvevőit, a rendezvényen újra a közös tanulás és a tapasztalatcsere lesz a legfontosabb cél. Szerintünk a fiatalok a fejlődés kezdeményezői, ezért az újvidéki önkormányzat minél jobb feltételeket kíván biztosítani azok számára, akik olyan kreatív ötletekkel jelentkeznek, amelyeket a gyakorlatban is megvalósíthatnak a társadalom fejlődése érdekében. Biztos vagyok abban, hogy a rendezvénysorozat keretében sok új tapasztalatot szereznek a résztvevők, és olyan égetőbb társadalmi kérdéseket érintenek, mint a különbözőségek, az esélyegyenlőség, a szociális vállalkozás, a gazdaság, a környezetvédelem és a demokratikus döntéshozatal – mondta a városi tanács ifjúsági- és sportügyekkel megbízott tagja. Hozzátette: jó bulizást kíván az Opens Youth Fair és az EXIT fesztivál résztvevőinek. Ezeket a rendezvényeket a nyári akadémia rendezvénysorozata idejében tartják meg Újvidéken. Vukašin Grozdanović, az OpensYouth Fair koordinátora hangsúlyozta, hogy a nyári akadémia keretében Svédországból, Belgiumból, Grúziából, Horvátországból, Norvégiából, Hollandiából, Németországból, Ausztriából,Lengyelországból, Törökországból és Nagy Britanniából érkeztek a résztvevők. – Újvidék elnyerte az Európa Ifjúsági Fővárosa címet, ennek köszönhetően egész Európából rengeteg fiatal látogatta meg a tartományi székvárost, akik részt vesznek a nyári akadémia és az Opens programjaiban. A nyáron alaposan megismerhetik Újvidéket, és újabb gyümölcsöző együttműködések alakulhatnak ki – magyarázta Grozdanović.