2024. április 26., péntek
KÉZILABDA – MAGYARKANIZSA

Megvalósult a kitűzött cél

Befejeződtek a Vajdasági Kézilabda-szövetség által szervezett korosztályos tartományi kézilabda-bajnokságok, amelyeken a Kanizsa Kézilabdaklub három csapata vett részt. A csoportmérkőzések utáni rájátszásban az U14-es leánycsapat a felsőházban a 8. helyet szerezte meg, az U12-es fiúcsapat az alsóházban a második helyen végzett, míg az U12-es leánycsapat versenyen kívül vett részt a bajnokságon. Az U14-es lánycsapat legeredményesebb góldobói Juhász Flóra 101, Urbán Eszter 84 és Ágoston Ramóna 51 góllal. Az U12-es fiúcsapat legjobb gólszerzői Apró Botond 145, Urbán Tamás 91 és Nagy Dániel 66 góllal.

A Kanizsa eredményeiről Ivković Ádám klubelnök és az edző adtak értékelést.

– Klubunk elérte a bajnokság előtt kitűzött célját, mivel három csapatot sikerült szerepeltetni a korosztályos bajnokságokban. Az U14-es lánycsapat az alapszakasz lejátszása után a felsőházban folytatta szereplését, ahol nagyon erős csapatokkal mérkőzhetett, és elvárásaink szerint tisztességes teljesítménnyel helytállt. Az U12-es fiúcsapat az alapszakasz befejezése után az alsóházban játszott tovább, ahol a rájátszásban a régió legeredményesebb csapataként azonos pontszámmal, de gyengébb gólkülönbsége miatt a második helyen végzett a brčkói Lokomotiva mögött. A zárótorna rendezési jogát Magyarkanizsa kapta meg, minden résztvevő és a tartományi szövetség megelégedettségére sikeresen rendeztük meg a tornát. A klubban elégedettek vagyunk az elért eredményekkel. Terveink szerint a következő korosztályos idényben négy csapatot nevezünk be, lányokat és fiúkat az U14-es és az U12-es korosztályban, de a végső döntést az őszi bajnokság előtt hozzuk meg – értékelt a klubelnök.

– A korosztályos lánycsapataink nagyjából azt teljesítették, amit az idény előtt elvártunk tőlük. Sok jó és szoros mérkőzést játszottunk, így elégedett vagyok a látottakkal – mondta Ivković Balázs, a lánycsapatok edzője.

– A fiúcsapatot a bajnokság alapszakaszában és a rájátszás idején Molnár László edzette. Én a helyosztó mérkőzések alatt vettem át a csapat irányítását, és egy balszerencsés döntő mérkőzésen döntetlent értünk el közvetlen riválisunk, a Lokomotiva ellen. Ennek ellenére maximálisan elégedett vagyok a csapat teljesítményével – összegzett Urbán Ottó, a fiúcsapat edzője.