2024. április 16., kedd

Nyári szerenád a Városházán

A Szabadkai Zeneiskola diákjaival ad koncertet Jadranka Jovanović operaénekes

Szerdán 19 órai kezdettel Jadranka Jovanović mezzoszoprán Nyári szerenád címmel ad koncertet a Városháza dísztermében. Az eseményt Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára jelentette be hétfőn a Városháza médiaközpontjában megtartott sajtótájékoztatón.

Dragana Nikolić és Jasmina Stevanović a sajtótájékoztatón (Fotó: Patyi Szilárd)

Dragana Nikolić és Jasmina Stevanović a sajtótájékoztatón (Fotó: Patyi Szilárd)

A titkár a sajtó képviselőinek elmondta, hogy Jadranka Jovanovićnak eddigi karrierje során több mint kétezer fellépése volt szerte a világban, és mintegy hetven operaszerepben énekelt már.

– A koncertnek van egy különleges üzenete. Szeretnénk támogatni a fiatal, sikeres művészeket, és elismerni azokat a sikereket, amelyeket iskolájukban és hazájukban elértek – nyilatkozta Jasmina Stevanović.

Dragana Nikolić, a Szabadkai Zeneiskola igazgatója az elmondottakhoz hozzátette, hogy Jadranka Jovanović mellett a koncerten fellépnek az iskola kiemelkedő középiskolás végzős tanulói, méghozzá Csuzdi Eszter szoprán és Borbély Jácint bariton. Az est folyamán az érdeklődők többek között Gioachino Rossini, Georges Bizet és Gaetano Donizetti műveiből hallhatnak részleteket.

– Nagyon örülünk annak, hogy egy ilyen neves művésznő, mint Jadranka Jovanović, iskolánk tanulóit kérte fel koncertje vendégeinek. Különösen akkor, amikor még mindig intézményünk százötven éves jubileumát ünnepeljük, amelyet ebben a tanévben zárunk. Így ez az esemény teszi fel a koronát jubileumi ünnepségsorozatunkra – mondta az igazgató.

A szerdai koncertre a belépés ingyenes.