2024. április 26., péntek

Könyvünnep Zentán

Vajdasági magyar kiadók mutatkoztak be köteteikkel
Egy napra könyvekkel bővült a zentai piac kínálata

Egy napra könyvekkel bővült a zentai piac kínálata

Az Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódóan tartották meg ma, pénteken a Légyott a könyvvel elnevezésű rendezvényt a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet koordinálásával. A zentai könyvünnepet, amelynek az utóbbi években a zentai piac, valamint a Rin Tin Tin Klub kerthelyisége ad otthont, immár hetedik alkalommal szervezték meg abból a célból, hogy összehozza az irodalomkedvelőket, a könyvbarátokat, és lehetőséget biztosítson számukra a bemutatkozásra és a tapasztalatcserére.

A kora délutánba átnyúló rendezvényen a könyvhéten is szereplő vajdasági magyar kiadók és egyéb, könyvkiadással is foglalkozó szervezetek, intézmények mutatkoztak be köteteikkel, szerzőikkel és szerkesztőikkel.

Az eseményen a Kiss Lajos Néprajzi Társaság két, a zEtna Kiadó három, a Forum Könyvkiadó nyolc, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet három, az Életjel kiadó pedig egy kötetet mutatott be, melyek között szépirodalmi és tudományos kiadványok egyaránt megtalálhatók.

A könyvekről folytatott beszélgetések meghallgatása mellett lehetőség volt arra is, hogy a kiadók korábbi köteteit is megvásárolják nemcsak azok, akik a rendezvényre érkeztek, de bárki, aki arra tévedt a pénteki piac forgatagában. A tudományos és szépirodalmi köteteken kívül itt a gyerekekre is gondoltak, akik szintén válogathattak a kiadóink nekik szóló könyvei közül. Két kartondoboz pedig a „könyvturkáló” szerepét töltötte be: az ott található kiadványok árát maga a vásárló határozhatta meg. Ez és a kedvezményes árak lehetővé tették, hogy azok az olvasni vágyók is újabb kötetekkel gyarapíthassák családi könyvtárukat, akik egyébként sokallják a kiadványokért elkért pénzt.