2024. április 26., péntek
TÖRÖKBECSE

Megújult az iskola sportpályája

Tegnap Vladimir Batez tartományi ifjúsági és sporttitkár Törökbecsére látogatott, ahol elsősorban a Josif Marinković Általános Iskola felújított sportpályájára volt kíváncsi. Az önkormányzat és a tartományi kormány közös beruházásának az értéke ötmillió dinár, ebből kézilabdapálya, lelátó és védőkorlát épült, de újjászületett az iskola és a tornaterem közötti folyosó is. Vladimir Batez kiemelte: az iskolasport fejlesztése érdekében 2019-ig 190 infrastrukturális projektet támogatott a tartományi kormány.

Saša Maksimović polgármester azt is bejelentette: hamarosan lezárul az a közbeszerzési pályázat is, amelyen a bocsári tornaterem megépítésére keresett partnert az önkormányzat. Ha elkészül az épület, a község minden iskolájának lesz saját tornaterme.

A törökbecsei iskola sportpályájának a felújítására egyébként azért is szükség volt, mert a hétvégén Törökbecse és Óbecse közös szervezésében tartják meg a 12. Vajdasági Munkás Sportolimpiát, és a mérkőzések egyik helyszíne a most felépült kézilabdapálya lesz.