2024. április 26., péntek

Moszkvában a polgármester

Miloš Vučević hivatalos látogatáson tartózkodik Moszkvában, azzal a szándékkal utazott az orosz fővárosba, hogy ott bemutassa azokat az aktivitásokat, amelyeket az OPENS 2019, azaz az Újvidék Európa Ifjúsági Fővárosa csomag keretében folytat városunk.

Beszélgetett a moszkvai nemzetközi kapcsolatokat ápoló politikai részleg illetékesével, tapasztalatokat cseréltek azzal kapcsolatban, hogy melyek a hasonlóságok és a különbségek kommunális rendszereink működésében, és hogy ezeket milyen módon lehet-kellene továbbfejleszteni. Szó volt a tömegközlekedésről is, akárcsak az „okos város” elképzelés egyes momentumainak beiktatási lehetőségéről. – Moszkva a fejlettebb világvárosok közé tartozik, fontos, hogy tanuljunk sikereikből! Lenyűgöző a 12 milliós város tisztasága, rendezettsége, ez a momentum külön figyelmet érdemel! – mondta Vučević.

Szerbia moszkvai nagykövetségén tegnap fogadták az újvidéki vendégeket, küldöttségünk mindenkit arra buzdított, hogy látogassák meg Újvidéket. – Itt, Moszkvában is rámutattunk arra, hogy versenyképesek vagyunk a többi, európai város mezőnyében. Ahhoz, hogy győzzünk és hogy városunkat vonzóbbá tegyük, sokkal mozgékonyabbnak és simulékonyabbaknak kell lennünk – magyarázta a polgármester a fogadáson. Beszélt arról is, hogy mélyíteni fogja kapcsolatainkat Szentpétervárral, erre a városra ugyanis nagyjából úgy tekintenek Oroszországban, mint ahogyan Újvidékre Szerbiában. A felvételen a polgármester és vendéglátói.