2024. május 4., szombat

Marcit büntetlenül nem verik

Fucsovics Márton akár Raonićot is legyőzheti

Fucsovics Márton akár Raonićot is legyőzheti

Fucsovics Márton visszavágott a grúz Nikoloz Baszilasvilinek a májusban Rómában elszenvedett vereségért, és most 5:2-re vezet az előkelőbb helyezésű riválisával szemben. A magyar egy hónapot várt a törlesztésre, és a következő fordulóban újabb visszavágót vehet, hisz pályafutása során másodszor lép fel a kanadai Miloš Raonić ellen, és tavaly ugyancsak Stuttgartban, de a második körben két játszmában veszített. Raonić nincs bombaformában, és nem lenne világraszóló csoda, ha Marci ezt az akadályt is venné.

Nem tett második csodát Miomir Kecmanović, aki a stuttgarti tornán Philipp Kohlschreiber után nem tudott még egy német ellen nyerni. Jan-Lennard Struff jó formában van, és könnyen nyert, Kecmanović pedig elutazhatott Hallebe, ahol a hétvégén selejtezőt játszik. Ugyanott, a benevezési lista szerint Györe László a fő táblán érdekelt, Fucsovics a londoni Queen’s tornán szerepel majd, ahol Filip Krajinović lemondta a selejtezőt.

Ivana Jorović bejutott a végre megkezdődött nottinghami torna 2. fordulójába, ahol erős ellenfél, a görög Maria Szakari következik.

A kis tornákon kiesett Peđa Krstin, Piros Zsombor és Jani Réka, versenyben van még Babos Tímea, Nina Stojanović és Olga Danilović. Babos a manchesteri 2. fordulóban az amerikai Madison Brengle-lel, Stojanović a barcelonai negyeddöntőben az első kiemelt amerikai Allie Kiickkel, Danilović pedig Rómában az olasz veterán SaraErranival találkozik.