2024. április 26., péntek
TÖRÖKBECSE

Támogatást kapnak az ingázó diákok

A tartományi kormány nemrégiben 182 millió dinárral támogatta az önkormányzatoknak a középiskolás diákok útiköltségtérítésére szánt keretét. Törökbecse ezen a pályázaton 3,3 millió dinárt nyert erre az évre.

Zora Stanisavljev, a közigazgatási hivatal pénzügyi osztályvezetőjének a segédje ezzel kapcsolatosan elmondta: a törökbecsei önkormányzat 2019-ben erre a célra – az elnyert támogatással együtt – 18 millió dinárt tervez elkölteni, és teljes egészében támogatja a Kumánról, Bocsárról és Beodráról Törökbecsére ingázó középiskolások útiköltségét, de azoknak a szociálisan veszélyeztetett vagy fejlődési rendellenességgel élő diákokét is, akik főleg Óbecsére járnak iskolába. A két vagy három gyereket iskolázó családok gyerekei 45 százalékos kedvezményben részesülnek, amit ugyancsak az önkormányzat áll, míg az utazási költségtérítés feltételeinek eleget tevő többi ingázó tanuló 25 százalékos kedvezményben részesül, amennyiben olyan szakra jár, amilyen nem létezik Törökbecsén.

A most véget érő iskolaévben 297 középiskolás diák közlekedett autóbusszal, 77-en pedig vonattal utaztak iskolába. A törökbecsei község ingázó diákjainak a támogatására augusztusban jelenik meg a pályázat.