2024. április 26., péntek

Víz és kvíz

Véget ért az Aquarius környezetvédelmi-oktatási program

Véget ért a szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat Aquarius – A Duna Menti Régió Vízügynöke elnevezésű környezetvédelmi-oktatási programja. Az ünnepélyes zárórendezvényre kedden a Városháza dísztermében került sor. A projekt Szabadka Város, a szlovéniai Vízügynökség, a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola és az Október 10. Általános Iskola együttműködésével jött létre, melynek megvalósításában több mint 250 diák vett részt szüleikkel és tanáraikkal karöltve. A márciusban kezdődő program keretében több foglalkozást is szerveztek az iskolák hatodikos és hetedikes diákjainak.

Az Október 10. Általános Iskola tanulói egy színjátékot adtak elő (Fotó: Lackó Varjú Sára)

Az Október 10. Általános Iskola tanulói egy színjátékot adtak elő (Fotó: Lackó Varjú Sára)

– A tanulók márciustól megismerkedhettek a vízellátás rendszerének kezelésével, a vízgyári laboratóriumban zajló vízdesztilláció folyamatával, a vízkezelő üzem és a szivattyútelep munkájával. Kutatómunkát is végeztek kérdőívezés formájában, és kreatív műhelyfoglalkozáson is részt vettek, ahol többfajta alkotás született a víz témájában – nyilatkozta a rendezvényen a sajtó képviselőinek Doroslovački Petar, a Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat sajtóreferense.

A közönség megtekinthette a gyerekek kézműves alkotásait, a palicsi iskola másodikos tanulói tánccal szórakoztatták a jelenlevőket, az Október 10. iskola tanulói pedig egy rövid színjátékot mutattak be. A rendezvényt egy kvízműsorral zárták, melynek résztvevői ajándékokban és különböző jutalmakban részesültek.