2024. április 25., csütörtök

A Potisje-Pletex a II. liga bajnoka

Az adai férfi kézilabdaklub felnőttcsapata megnyerte a bajnokságot, és feljutott az I. ligába

A hétvégén bajnokot avattak Adán, miután a Potisje-Pletex Férfi Kézilabdaklub felnőttcsapata hazai pályán az utolsó fordulóban a Prigrevica elleni 33:26-os győzelemmel bebiztosította a bajnoki címet a II. liga északi csoportjában, és ezzel együtt a feljutást az I. ligába. Az adai csapatnak a bajnoki cím megszerzéséhez az utolsó, 26. fordulóban mindenképpen nyernie kellett, vagy legalább döntetlen játszania, mert a második helyezett zombori Somborelektro mindössze egy ponttal volt lemaradva mögöttük. A Potisje-Pletex azonban semmit nem bízott a véletlenre, felkészülten és magabiztos játékkal hozta a kötelező győzelmet, amivel 41 pontot gyűjtve végzett a bajnokság élén. Az adai gárda mérlege a bajnokságban 20 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség, valamint 763 adott és 617 kapott gól, vagyis 146-os pozitív gólarány. A mérkőzés után az adai csapat kézilabdázói és szakmai stábja ünnepélyes keretek között átvette a bajnokcsapatnak járó serleget és érmeket, amelyeket a Vajdasági Kézilabda-szövetség képviseletében Vera Vraneš, Zdravko Adamović és Vladimir Knežić adott át.

Az adai bajnokcsapat a klubvezetőséggel (Csincsik Zsolt felvétele)

Az adai bajnokcsapat a klubvezetőséggel (Csincsik Zsolt felvétele)

A bajnoki cím megszerzése végtelen öröm számunkra, hiszen legutóbb kilenc évvel ezelőtt lépett a csapat egy ligával feljebb. A jövőt illetően ez nagyon fontos pillanat a klub számára, hiszen a fiataloknak egy erős felnőttcsapatot tudunk biztosítani, amely ősztől az I. ligában játszik – nyilatkozta lapunknak a díjkiosztó ünnepséget követően Tóbiás József, a Potisje-Pletex Férfi Kézilabdaklub elnöke.

Bízok benne, hogy minimális változással meg fogjuk állni a helyünket az I. ligában is. Az a célunk, hogy stabil csapat legyünk a következő idényben, utána majd meglátjuk, hogyan tovább. A következő szezonban a fiatal játékosok közül igyekszünk minél többet beépíteni a csapatba, hiszen övék a jövő. Ezt már ma is bizonyították, mivel a 2003-as születésű Vajer Dávid volt a mérkőzés egyik legjobbja. Fantasztikus idény van mögöttünk. A közvetlen vetélytársak számára legyőzhetetlen csapat voltunk, ezért nagyon büszke vagyok a játékosokra, az edzőnkre és a barátaimra, akikkel már évek óta vezetjük a klubot – tette hozzá Tóbiás.

A Potisje-Pletex csapata: Rácz Szabó Zsolt, Szeszták József, Pergel Tamás, Kancsár Szilárd, Krizsán Attila csapatkapitány, Aranyos István, Gordán Levente, Juhász Szabolcs, Igor Milićević, Aleksandar Jovanović, Bajúsz Dávid, Nikola Rogljačin, Szollár Ádám, Mihajlo Vekić, Vajer Dávid, Zombori Zoltán, Darko Marjanov, Tóbiás József, Fehér Olivér, Körtvélyesi Zoltán és Dušan Pašić edző.