2024. április 26., péntek

Módosult a községi rendezési terv

A mezőgazdasági minisztériumból megérkezett az állami földek bérbeadásának jóváhagyása – Ülésezett a kishegyesi községi képviselő-testület

Pénteken délelőtt tartotta 28. rendes ülését Kishegyes község községi képviselő-testülete, jelenlegi összetételében. Az ülésnek összesen 32 napirendi pontja volt, többségében a községi költségvetés felhasználóinak múlt évi jelentései és idei programtervei. Az ülés elején sor került egy képviselői eskütételre, ugyanis Krisztián Irén lemondott tisztságéról, a helyére Rind Kelemen Kornélia lépett.

Rind Kelemen Kornélia leteszi a képviselői esküt (Lakatos János felvétele)

Rind Kelemen Kornélia leteszi a képviselői esküt (Lakatos János felvétele)

Az ülésen módosításra került a községi rendezési terv – számolt be lapunknak Szűgyi István, a községi képviselő-testület elnöke. Ebben egy technikai hibát kellett kijavítani, eddig ugyanis Kishegyes település főutcáján csak egy emeletes épületet lehetett építeni, most viszont jelentkezett egy befektető, aki a főutcán szeretne építkezni, így derült fény az eddigi hibára. Az új döntés értelmében a főutcán 4 emeletes házat lehet építeni, plusz tetőteret – tudtuk meg az elnöktől, aki azt is kiemelte, hogy a mezőgazdasági minisztériumból megérkezett az állami földek bérbeadásának jóváhagyása.

– Sajnos ebben az évben, egy minisztériumi döntés nyomán, csak állattenyésztők jelentkezhetnek az állami földek bérbevételére, így a Kishegyes község területén lévő 2481 hektár állami földet csakis állattenyésztők bérelhetik. Ez azonban már jövőre változni fog, s reményeink szerint a földművesek is jelentkezhetnek az állami földekért – fogalmazott Szűgyi.

Az ülésen szó volt a községi közigazgatás munkájáról és terveiről is. Ennek kapcsán az elnök kiemelte, hogy a múlt évben 10 állandó munkás hagyta el az önkormányzatot, amit a létszámstop miatt nem tudtak pótolni. Helyükre öt munkást vettek fel meghatározott idejű szerződéssel. Elmondása szerint problémát okoz, hogy a középiskolai végzettségű dolgozóiknak minimális fizetést adhatnak. Ilyen feltételekkel nagyon nehéz megfelelő munkaerőt találni – fogalmazott Szűgyi.