2024. április 26., péntek
APOLO GYÓGYSZERTÁR

Adomány az egészségházaknak

Az Apolo gyógyszertár nélkülözhetetlen egészségügyi műszereket, EKG-készüléket, vérnyomásmérőket, vércukorszintmérőket, inhalátorokat és lázmérőket ajándékozott szerdán Adán a helyi egészségháznak.

Dr. Szabó Szilvia átadja az EKG-készüléket dr. Balog Andrásnak (Csincsik Zsolt felvétele)

Dr. Szabó Szilvia átadja az EKG-készüléket dr. Balog Andrásnak (Csincsik Zsolt felvétele)

Az adományt dr. Szabó Szilvia, az Apolo gyógyszerésze és igazgatója adta át ünnepélyesen az egészségügyi intézmény vezetőjének, dr. Balog András szülész-nőgyógyász szakorvosnak. Dr. Szabó Szilvia elmondta, hogy a gyógyszertár minden évben forgalma meghatározott százalékát az adományozási alapba különíti el, amelyből Ada községben az elmúlt évben az óvodát és az iskolát támogatta, az idén pedig az egészségházat.

– Fontos számunkra, hogy az alapból visszajuttassuk Ada község számára azt az összeget, amely az adományon keresztül a község lakosainak javát szolgálja. Az adományozásért köszönet a munkásaimnak, illetve azoknak az embereknek, akik az Apolo gyógyszertárt választották, mert ezzel hozzájárultak az adomány létrejöttéhez. Szeretnénk elősegíteni, hogy a modern eszközökkel az orvosok minél gyorsabban, illetve minél pontosabb diagnózist állítsanak fel a községbeli egészségügyi intézményekben. Az adai egészségháznak EKG-készüléket biztosítottunk, mert jelenleg erre volt a legnagyobb szüksége. A moholi egészségháznak adományoztunk vérnyomásmérőket, vércukorszintmérőket, inhalátort a gyerekosztálynak és a felnőttrészlegnek, valamint lázmérőt. A törökfalui egészségháznak szintén vérnyomásmérőket és vércukorszintmérőket, valamint inhalátort ajándékoztunk – közölte a gyógyszertár igazgatója.

Dr. Balog András az intézmény nevében megköszönte az adományt, és elmondta, hogy az egészségügyi műszerek a helyi lakosok javát szolgálják, nagyban megkönnyítve az egészségház dolgozóinak munkáját is.

– Végtelen nagy segítséget jelent az intézménynek az Apolo gyógyszertár adománya. Minden donáció az intézményünkben jó helyre kerül, és azonnal használatba is vesszük. Ezeket a műszereket ugyanis szinte mindennap alkalmazzuk, ezért elhasználódnak, és folyamatos cserére szorulnak. Most egy értékes EKG-készülék tulajdonosai lettünk, amelyet a belgyógyászati szolgálatban helyezünk üzembe, mivel ott készül a legtöbb EKG-felvétel. Az idén már tervben volt egy ilyen készülék beszerzése, de kénytelenek voltunk kihúzni a költségvetésből, most viszont sikerült ilyen módon hozzájutni. A többi, donációba kapott, mindennap használatos segédeszköz szintén nagyon fontos számunkra, és szükség van rájuk, mert az orvosaink ezzel gyorsítani és emelni tudják a szolgáltatások minőségét – nyilatkozta az egészségház igazgatója, aki megjegyezte, hogy a 2016-os szigorítások miatt csökkent az intézmény saját bevétele, így sokkal nehezebben tudják megvásárolni a kisebb műszereket.