2024. április 26., péntek

Oldtimerek Szabadkán és Csantavéren

A Szabadkai Nemzetközi Oldtimer Club szervezésében a hétvégén rendezik meg a 9. Oldtimer találkozót, amelyen ezúttal 62, harminc évesnél idősebb járművet tekinthetnek meg az érdeklődők. A rendezvénnyel kapcsolatban szerdán sajtótájékoztatót tartottak, amelyen Teufik Isaković, a szervező klub elnöke ismertette a részleteket.

Teufik Isaković (Fotó: Benedek Miklós)

Teufik Isaković (Fotó: Benedek Miklós)

Mint megtudtuk, a rendezvény pénteken a késő délutáni órákban a vendégek érkezésével és regisztrációjával kezdődik. Szombaton 10 és 13 óra között Csantavéren, a központban tekinthetők meg az oldtimerek, 17.30 és 19.30 között pedig Szabadkán, a Harcosok sorakozója lakótelepen lévő sétányon, a medence mellett. A rendezvény vasárnap zárul, amikor is 10 és 12 óra között a szabadkai városháza előtti téren lesznek láthatók a járművek, illetve a vendégek ellátogatnak a Zsinagógába, majd a program zárásaként átadják a klub elismeréseit, illetve sor kerül az új tagok felvételére.

– Az idei találkozóra rekordszámú jelentkezés érkezett, és a kiállítóknak köszönhetően rendkívül színes bemutatóra van kilátás. Első ízben érkeznek hozzánk Szlovákiából, ők tíz járművet mutatnak be Szabadkán, köztük egy 1959-es, 400 lóerős, 6500 köbcentis Cadillac Deville-t, de a többi járművük is figyelmet érdemel. Ugyanígy első ízben látogatnak el hozzánk a horvátországi Zabok Oldtimer Club motorosai. Róluk azt is tudni kell, hogy a járműveket nem szállítják, hanem elhajtják hozzánk. Az említettek mellett természetesen más országokból is jönnek a találkozóra, Magyarországról öt jármű érkezik, illetve Szlovéniából és Horvátországból több mint negyvenen. Összesen 130 résztvevőt várunk, akik 62 járművet mutatnak be, ami rendkívül magas számnak tekinthető – fogalmazott Teufik Isaković.