2024. április 18., csütörtök

Ingyenes gyermekprogramok

Újdonságok az idei meggynapokon

Hamarosan itt a június és a Bácsfeketehegyi Meggynapok rendezvénysorozat. A szervezők már lázasan készülnek, hogy izgalmas műsort állítsanak össze a vendégek számára. Hajvert Lódi Andrea, a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület elnöke arról számolt be lapunknak, hogy ez alkalommal komoly hangsúlyt helyeztek a gyermektartalmakra.

Bácsfeketehegy (Lakatos János felvétele)

Bácsfeketehegy (Lakatos János felvétele)

– Az egyesület sikeresen pályázott a Tartományi Oktatási Titkárságnál a meggynapok keretében megrendezésére kerülő gyermekprogramokra. Ennek köszönhetően sikerült meghívnunk a Zentai Magyar Kamaraszínházat. Az ő társulatuk június 7-én, pénteken 17 órakor a bácsfeketehegyi színházteremben fogja bemutatni a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című mesejátékot. A darabot Krizsán Szilvia rendezte. Ez az előadás családi program, amelyre a bácsfeketehegyiek mellett a környező településekről is várjuk a családokat, a gyerekeket. A belépés ingyenes – mondta az elnök, majd hozzáfűzte, hogy emellett még egy komoly programmal várják a gyerekeket a meggynapra. Június 8-án, szombaton 10 órakor a bácsfeketehegyi óvoda udvarában a szabadkai Juhász zenekar Mulassunk címmel tart gyermekkoncertet. Ez a rendezvény is ingyenes, és minden bácsfeketehegyi, valamint környékbeli gyereket és családot szívesen látnak – fogalmazott a Hajvert Lódi.

A Bácsfeketehegyi Meggynapok keretében ilyen jellegű és színvonalú gyermekműsorokra idáig ritkán került sor. A mostani lehetőség a tartományi támogatásnak köszönhető, és az elnök szerint ez remek esély a bácsfeketehegyi és a környékbeli gyerekeknek, hogy színvonalas programokon vegyenek részt.