2024. április 26., péntek

OPENS nappal nyílik az idei EXIT

Az EXIT fesztivált az idén az OPENS 2019 szervezet rendezvényével nyitják meg, a város központjában

A fesztiválmegnyitón zene, tánc köszönti majd az EXIT Tribe (EXIT Törzs) résztvevőit. Az EXIT Tribe programját hazai és külföldi zenészek, zenekedvelők, művészek, sportolók állítják össze és bonyolítják le a bolygó és a rajta kialakult élet védelmezésének céljával.

Az EXIT Alap és az OPENS 2019 felhívást intézett az újvidéki és az ország más városaiban működő civil szervezetekhez, hogy fogjanak össze egy közös, környezetvédelmi program keretében, amelyet az OPENS State of EXIT Zone bonyolít le. Az EXIT Alap közleménye szerint a részvétel bizonyos kötelezettségekkel jár. A résztvevőknek az a feladatuk, hogy olyan programot készítsenek, amelynek során begyűjtenék a legkreatívabb, legszórakoztatóbb és legmegfelelőbb projektumot abból a célból, hogy minél jobban beilleszkedjenek az OPENS State of EXIT hét törzsének egyikébe. A Dnevnik napilap honlapján megjelent cikk kitér arra, hogy a következő hét törzsből áll majd az OPENS State of EXIT: Energia törzs, Innovációs és kreatív törzs, Európai értékek törzse, a Különbözőségek törzse, az Egyenjogúság törzse, az Ifjúsági civil szervezetek törzse és a Mindenre nyitott törzs.

A jelentkező, civil szervezetek elbírálását a következő módon végzik: fontos a felkínált program színvonala, valamint az, hogy az elképzelés mennyire illik az OPENS State of EXIT rendezvénysorozat keretébe. Figyelembe veszik majd a szervezet eddigi aktivitását, valamint a korábbi projektumok témáit. A programok, projektumok átadásának határideje június 10-e, a bírálóbizottság az eredményeket június 15-én teszi közzé a www.existfest.org honlapon.

Tavaly az OPENS State of EXIT keretében számos műhelymunkát, panelbeszélgetést, zenés műsort, szalsza órákat tartottak, valamint élő rádióadást sugároztak a legnépszerűbb eseményekről.