2024. április 26., péntek
EUROLIGA

Újra az oroszoké a trón

A moszkvai CSZKA diadalával ért véget a férfi Euroliga, miután Dimitrisz Itudisz tanítványai megnyerték a spanyolországi Vitoriában rendezett négyes döntőt. A klubnak ez a nyolcadik, négy év alatt a második (2016) titulusa.

A nagy ünneplésből Dimitrisz Itudisz edző is bőven kivette a részét (Fotó: Beta/AP)

A nagy ünneplésből Dimitrisz Itudisz edző is bőven kivette a részét (Fotó: Beta/AP)

Az oroszok az elődöntőben a tavalyi győztes Real Madridot verték (95:90) izgalmas végjátékban, hatalmas fordítás után (a harmadik negyed derekán 14 pont volt a madridiak előnye), a másik, török elődöntőben az alapszakasz-negyedik Efes meglepetésre simán verte az alapszakaszgyőztes, két szerbbel (Gudurić, Kalinić) felálló Fenerbahçét, a győzelemből pedig oroszlánrészt vállalt a szintén szerb Vasilije Micić (25 pont, 5 lepattanó) is.

Az így kialakult döntőben a moszkvaiak voltak a favoritok, de a törökök nem adták könnyen a bőrüket, ám a második félidőben beindult a moszkvai Will Clyburn (20) – Cory Higgins (20) – Nando de Colo (15) hármas, ráadásul a teljes gárda kiválóan dobott mezőnyből, amire Micićéknek nem volt válaszuk. A final four legértékesebb játékosa (MVP) Clyburn lett.