2024. április 26., péntek

Fordított menetrend Óbecsén

Május 6. óta nem működik a központi buszpálya-udvar Óbecsén, az utasokat a Danilo Kiš utcában a MAXI üzlet, illetve a zeneiskola előtt veszik föl az autóbuszok, és ugyanott lehet le is szállni róluk. Mint megírtuk: nem csak a váratlan változás váltotta ki a lakosság elégedetlenségét, de az is sok bosszúságot okoz nekik, hogy a hevenyészett megállóhelyeken nincs pad, és hiányzik a tető is a fejük felett.

Se pad, se tető nincs a megállóhelyeken

Se pad, se tető nincs a megállóhelyeken

Mivel Bojan Đurović, a Bečejprevoz igazgatója azokban a napokban épp a szabadságát töltötte, ebben az ügyben elsőként a Magyar Szónak nyilatkozott Dragan Tošić polgármester, aki arról számolt be: az önkormányzatnak azért kellett kijelölnie a megállóhelyeket a központban, mert a Lidl kereskedelmi lánc megvette a buszpálya-udvar telkét, és a buszállomás kiköltözik az ipari övezetbe, a Bečejprevoz telephelyére. Arra a kérdésünkre, hogy mikor lesznek fedett megállóhelyek a központban, akkor még azt válaszolta: akkor, amikor a Lidl befejezi az építkezést, és az önkormányzat megkezdi az utca teljes felújítását. Valószínűleg az óriási közfelháborodás vezetett oda, hogy mindössze pár nappal később már arról beszélt a sajtóban, hogy a végleges, korszerű buszmegállók kihelyezése előtt hamarosan tetővel ellátott ideiglenes váróhelyek érkeznek majd.

Azóta Bojan Đurović igazgató is megszólalt az ügyben, ő azt mondta: a változásokra a Bečejprevoz azért nem volt felkészülve, mert a Lidl követelésére a tervezettnél korábban kellett átadniuk a telket.

A Lidl június elején kezdi meg az építkezést a régi buszállomás helyén. Az adásvételnek nem volt tárgya a buszállomás épülete, itt az utasok továbbra is jegyet válthatnak, és a Bečejprevoz a birtokában maradt központi telken egy szállodát is fel szeretne építeni. Az Újvidéki utca végén, az ipari övezetben épülő új buszállomást a tervek szerint egy év múlva adják át rendeltetésének.

Addig két megállóhely működik a városban: a MAXI-tól Péterrévére, Moholra, Adára, Zentára, Szabadkára, Magyarkanizsára, Dreára, Topolyára, Zomborba és Szegedre indulnak a buszok, míg ugyancsak a Danilo Kiš utcában, a zeneiskola előtt kell várakozniuk azoknak, akik Bácsföldvárra, Temerinbe, Újvidékre, Belgrádba, Radičevićre, Nádaljára, Szenttamásra, Csúrogra, Törökbecsére és Nagykikindára szeretnének utazni.