2024. április 26., péntek

Sportjátékok Újvidéken

A Vojvodina Sport- és Üzletközpontban (SPENS) megnyitották Európa legnagyobb, amatőr sportjátékrendezvényét

Az általános iskolások számára megszervezett Sportjátékokban horvátországi, bosznia-hercegovinai, valamint szerbiai diákok vesznek részt.

Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Miloš Vučević, Újvidék polgár-mestere, Zdravko Marić, a Sportjátékok szervezőbizottságának az elnöke, Svetoslav Atanasov, a Coca-Cola HBC Srbija i Crna gora vállalat igazgatója, Željko Tanasković, a Szerbiai Iskolai Sportszövetség elnöke, valamint Ivana Jovanović, a Sportjátékok Dunav biztosító szponzora. – Elégedettséggel tölt el, hogy több ezer fiatal jött össze, számomra az a legtermészetesebb, hogy városunkban tartják meg ezt a regionális sportrendezvényt. Újvidék ugyanis az idén Európa Ifjúsági Fővárosa, 50.000-nél is több egyetemista otthona, a város egyre több fiatalt vonz. A sport és a fiatalok kiváló kombináció, ez a rendezvény a környező országokra nézve pozitív előjelű, hiszen hozzájárul a régió biztos jövőjéhez. Szeretném, ha minden fiatal megtanulna győzni, de méltóan viseli a vereséget is – mondta a polgármester. Zdravko Marić köszönetet mondott azoknak, akik részt vállaltak a Sportjátékok szervezésében, amelyet immár hatodszor tartanak meg. Külön köszönetet mondott a köztársasági elnöknek, a kormánynak és a helyi önkormányzatoknak, hangsúlyozta, hogy a rendezvénysorozatnak köszönhetően több mint 80.000 gyermek vehet részt sportaktivitásokban.

– Biztos vagyok abban, hogy az újvidéki sportpályákon kiváló lesz a hangulat, de ez biztos így lesz a Szabadság térre tervezett koncerten is, amelyen a Frajle együttes lép majd fel. A régióban ez a legszebb, sportrendezvényről szóló történet, büszkék vagyunk gyermekeinkre, és biztos vagyok abban, hogy 2019-ben is a barátság győzedelmeskedik – mondta Ivana Jovanović. A közelmúltban Johannes Hahnt, az Európai Unió bővítési biztosát nevezték ki a Sportjátékok nagykövetének, az országban még 25 városban megrendezik az öröm és a barátság karavánját. A rendezvény győzteseit Splitbe várják augusztusban, a Sportjátékok döntőjére.