2024. április 26., péntek

Családi sportnap Szabadka főterén

Motoros készségeket mértek és futóversenyt is tartottak a legkisebbeknek

A szabadkai Active Kids Sportegyesület családi sportnapot tartott szombat délelőtt a városközpontban. A 10 évnél fiatalabb gyerekek különböző ügyességi játékokban próbálhatták ki magukat szüleikkel együtt, és futásban is összemérhették erejüket. Nagy Csaba, az Active Kids egyesület elnöke elmondta, immár másodszor szervezik meg a sportnapot, melyen az idén mintegy 250-en vettek részt.

– Alsó korhatárt nem szabtunk meg, mivel babakocsis versenyt is szerveztünk. Kilenc sportjellegű feladaton lehetett részt venni, főleg olyan motoros készségeket mértünk, mint amilyen a trambulinozás, a dobás, a koordinációs gyakorlat. Minden benevező ajándékcsomagot kapott a támogatóink felajánlásaiból. A feladatokat teljesítőket pedig érmekkel jutalmaztuk – nyilatkozta az egyesület elnöke.

A rendezvény célja a sport és az aktív életvitel népszerűsítése, illetve az, hogy a család együtt tölthessen pár órát.

– Itt élményeket és önbizalmat lehet gyűjteni. A gyerekek nagyon élvezik a feladatok megoldását a szülőkkel. A legkisebbek szeretik mozgásban látni szüleiket, manapság sajnos egyre kevesebb idő jut a gyerekekre – mondta Nagy Csaba.