2024. április 26., péntek
ZENTAI EGÉSZSÉGÜGYI KÖZÉPISKOLA

Egy nap a szórakozás jegyében

Iskolanapot tartottak pénteken a zentai Egészségügyi Középiskolában. Nagy Abonyi Zoltán igazgató elmondta: a rendezvény a diákokról szól, ők szervezték, ők vettek részt rajta.

A diákok saját készítésű koktélokat és süteményeket kóstoltak (Gruik Zsuzsa felvétele)

A diákok saját készítésű koktélokat és süteményeket kóstoltak (Gruik Zsuzsa felvétele)

– Nagyon fontos, hogy legyen egy ilyen esemény, hiszen itt az iskolaév vége, kicsit el is fáradtunk, jólesik egy ilyesfajta aktivitás. Ezenkívül büszkék vagyunk az eredményeinkre, a tanárainkra, a diákjainkra – mondta az igazgató, aki hozzátette, hogy a diákok rendkívül színes programokkal készültek, köztük tudományos bemutatókkal, egészségügyi témájú előadásokkal, valamint elsősegély-bemutatókkal is a Közgazdasági és Kereskedelmi Középiskola diákjai számára.

Kalocsai Írisz, a diákparlament elnöke szerint mindenki nagyon várta ezt a napot, hiszen tanórák helyett érdekes programokon lehetett részt venni.

– Sporteseményeket, kvízt, sütemény- és koktélkóstolást is szerveztünk. A kvíz egészségügyi témájú kérdésekből áll, a poszterkészítés témájául pedig Hugonnai Vilmát, az első magyar orvosnőt választottuk – emelte ki, hozzátéve, leendő nővérekként fontos számukra, hogy hogyan jelentek meg a nők az egészségügyben, hiszen nőként sokáig nem lehetett elismeréshez jutni, ezért is tulajdonítanak kiemelt jelentőséget az első magyar orvosnő teljesítményének.

Az Egészségügyi Középiskola szeptemberben két szakot indít magyar nyelven: az egészségügyi nővér és technikusi, illetve a gyógyszerésztechnikusi szakot. Május 18-án, szombaton nyílt napot tartanak mindazoknak, akik érdeklődnek az iskolában folyó képzés iránt.