2024. április 26., péntek

„A jövőt fogalmazza meg”

Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán Kálló Béla színművész átvette a Jászai Mari–díjat
Kálló Béla átvette a Jászai Mari-díjat

Kálló Béla átvette a Jászai Mari-díjat

Kálló Béla színművész, a budapesti Udvari Kamaraszínház tagja, ma átvette a Jászai Mari–díjat. Az ünnepélyes átadóra Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán került sor. Az egybegyűlteket dr. Babity János főkonzul köszöntötte, aki beszédében azt hangsúlyozta, hogy magyar állami kitüntetés átadása mindig egy különleges alkalom. A továbbiakban dr. Babity János felolvasta az indoklást:

– Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere március 15-e alkalmából Kálló Béla színművésznek, rendezőnek, színházi műhelyvezetőnek, a legrangosabb délvidéki magyar színészi díj, a Pataki Gyűrű kitüntetettje részére, a színművészet magas szinten való műveléséért, valamint a következő határon túli színésznemzedék előkészítéséért, neveléséért Jászai Mari-díjat adományozott. Színészi alakításain nemzedékek nőttek fel és kiváló színésznövendékek kerülnek ki a keze alól a mai napig. Több mint huszonöt éve foglalkozik színházzal, viszi a színház igéjét az egész Kárpát-Medencében a Magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház színészeként. Úgy a Délvidéken, mint Felvidéken és Erdélyben minden színre lépésével a jelenünket eredményező, múltunk közismertté tételén dolgozik, ezáltal erősítvén együvé tartozásunk biztos tudatát – állt az indoklásban.

A díjat Kálló Béla meghatódva vette át:

– Ezek az érzések ideje, nem a szavaké. Egy nagy felelősség elé állított engem ez a díj, ugyanis a jövőt fogalmazza meg, nem a múltat. Nagy munka előtt állok, be kell bizonyítom, hogy megérdemeltem ez a díjat, hogy jól tudom szolgálni azt a közösséget, ahova születtem és aminek a része vagyok – mondta Kálló Béla, akit az egybegyűltek hatalmas vastapssal ünnepeltek.

Az átadón fellépett Nédó Olga, Príma- és Kölcsey-díjas hegedűművész, Szemerédi Bernadett színművész, valamint Tóth Péter Lóránt, Pro Cultura Hungarica, Radnóti- és Latinovits díjas versvándor.