2024. április 26., péntek

Konferenciateremmel bővül a Mezőgazdasági Iskola

Helyt állnak a tanintézmény diákjai a hazai és a nemzetközi versenyeken

Ünnepségeknek, díjátadóknak, közösségi alkalmaknak is helyet adó konferenciatermet kap hamarosan a topolyai Mezőgazdasági Iskola. Tóth Tibor igazgató elmondta, hogy több évtizedes hiányosságot igyekeznek majd pótolni a jelenleg is zajló építkezéssel.

Épül a topolyai Mezőgazdasági Iskola díszterme (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Épül a topolyai Mezőgazdasági Iskola díszterme (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

– Amikor felépült az iskolánk 1962-ben, akkor csupán néhány osztálynyi diákra tervezték az épületét. Abban az időben mindössze 7–8 osztály tanulója koptatta a padokat, jelenleg több, mint 20 tagozattal foglalkozunk munkatársaimmal. Persze az elmúlt időszakban voltak évek, amikor ennél számosabb osztály tanult a Mezőgazdasági Iskola falai között. A nagyobb befogadó képességű terem hiányát elsősorban tantestületi gyűlések, iskolai rendezvények alkalmával tapasztaljuk – nyilatkozta az intézmény igazgatója, aki elmondta azt is, hogy az iskolanapi ünnepet is a jövőben méltóbb helyszínen bonyolíthatják majd le.

– A Magyar Nemzeti Tanács közvetítésével, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. nyertes pályázati támogatásának köszönhetően sikerült az építkezést megkezdeni, illetve fedni a költségek egy részét. A konferenciaterem berendezését, a székeket, a padokat is a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően tudjuk biztosítani. Az ilyen helyiségbe elengedhetetlen projektort, vagyis vetítőberendezést a hozzá szükséges számítógéppel már beszereztük. Körülbelül 70 személyes férőhellyel rendelkezik majd, de a leendő dísztermünk olyan módon lesz kialakítva, hogy igény szerint bővíthető legyen a kapacitása – mondta el Tóth Tibor, aki hozzá tette, hogy jelenleg várják, hogy az építkezési munkálatok befejeződjenek, és igazából majd a következő iskolaévtől tudják teljes egészében kihasználni. A Mezőgazdasági Iskola dísztermének építési munkálatait a szabadkai Prom Impex vállalat végzi.

A topolyai iskola az Újvidéki Vásár aranyérmese

Tóth Tibor, a Mezőgazdasági Iskola igazgatója az Újvidéki Vásár aranyérmével (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Tóth Tibor, a Mezőgazdasági Iskola igazgatója az Újvidéki Vásár aranyérmével (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A Mezőgazdasági Iskola igazgatója, Tóth Tibor elárulta, hogy a tanév során több hazai és külföldi tanulmányi versenyen is igyekeztek és igyekeznek továbbra is bizonyítani a tanintézmény diákjai, illetve a tanárai a szakmai rátermettségüket. Maga az iskola ennek a lendületnek is köszönhetően egy rangos elismeréssel, aranyéremmel tért haza Újvidékről a tavasszal megrendezett 14. Oktatási Kiállításról.

– Ezen a tartományi szintű oktatási vásáron azt értékelte az illetékes bizottság, hogy milyen eredményeket ért el, milyen díjakban, kitüntetésekben részesült egy-egy tanintézmény. Mi több kiemelkedő eredményt is fel tudtunk mutatni. Nagyon büszkék vagyunk a hentes szakon tanuló diákjainkra, akik a köztársasági megmérettetésen másodikak lettek, ez a csapat az adorjáni Hurka és Kolbászfesztiválon például első helyezést ért el. Egy nemzetközi szintű kaposvári szántóversenyen a mezőgépszerelői szakon tanuló diákjaink a tanév elején első helyezéssel tértek haza. Ugyan a közelmúltban, Leskovacon 31 tanintézmény részvételével megrendezett élelmiszer-ipari szakiskolák XIX. köztársasági megmérettetése már az újvidéki elismerés kézhezvétele után zajlott, de ott is szépen helyt álltak diákjaink – ismertette Tóth Tibor, a Mezőgazdasági Iskola igazgatója.