2024. április 26., péntek

A biztonsági öv mentette meg az életét

Négy szerbiai állampolgár vesztette életét a horvát autópályán

Súlyos közúti balesetben Horvátországban, az A3-as autópályán Zágráb irányában, életét vesztette négy szerbiai állampolgár, köztük egy kiskorú. Mint kiderült, az autóban öten utaztak és a balesetet csak az anyósülésen ülő, 28 éves fiatalember élte túl, aki biztonsági övvel volt lekötve.

A tragikus baleset csütörtökre virradóra történt, így a horvát rendőrség gyanúja szerint a sofőr elaludhatott, ezért veszítette el az uralmát a Škoda Octavia típusú autója felett, majd lesodródott az útról és az autópálya védőkorlátjának csapódott. Az index.hr hírportál külön kitért arra, hogy az elhunyt utasok közül senki sem kapcsolta be a kötelező biztonsági övet.

Az ütközéstől szerzett sérüléseibe halt bele a 42 éves sofőr, valamint a gépkocsi utasai, egy másik 47 éves férfi, egy 43 éves nő, valamint egy 14 éves fiú.

A balesetet csak a sofőr mellett ülő 28 éves fiatalember élte túl. Könnyebb sérüléseket szerzett és a vinkovci kórházban ápolják. A Večernji list horvát portál információi szerint a baleset túlélője véletlenül csatlakozott utastársaihoz, ugyanis el szeretett volna jutni Zágrábba, így a Tražim prevoz mobiltelefonos applikáción keresztül választotta meg utastársait. Bár könnyebb sérüléseket szenvedett, sokkos állapotban volt.