2024. április 26., péntek

Tipsarević meglepő sikere

Janko Tipsarević alighanem saját magát is meglepte a houstoni 1. fordulóban aratott győzelmével. A 35. születésnapjához közelítő belgrádi veterán, aki valaha a ranglista 8. helyén állt, és kétszer résztvevője volt az évzáró mestertornának is, jó játékkal tér vissza a több műtét okozta hosszú kényszerpihenőről, és a 81.-ként rangsorolt amerikai Tennys Sandgren elleni pontokkal 29 helyet javított. Janko a 2. fordulóban a ranglistán 55. brit Cameron Norrie-val játszik, aki inkább a gyors borítást kedveli, de salakon is akadt néhány figyelmet érdemlő győzelme. Ugyanott Peđa Krstint az ausztrál Jordan Thompson győzte le.

Babos Tímea fekete sorozata Bogotában sem szakadt meg. A megnyert első játszma után Babos a másodikban 1:5-ről 4:5-re jött fel a spanyol Lara Arruabarrena ellen, majd újra elveszítette az adogatást, a harmadik játékrészben pedig a magyar már játékban sem volt.

Luganóban nagy érdeklődés előzte meg a 16 éves dán Clara Tauson első táblás meccsét a WTA-tornákon. Tauson az idén már három ITF-tornát nyert, Svájcban pedig két győzelemmel jutott túl a selejtezőn, végül a tapasztalatlansága döntött az orosz Jevgenyija Rogyina elleni mérkőzésen. Luganóban született a nap meglepetése is, hisz a teniszben WTA-szinten névtelen német Antonia Lottner nyerni tudott a svájci Belinda Bencic ellen.

A sunderlandi női ITF-tornán olyasmi történt, ami talán még soha. A francia Jessica Ponchet 6:0, 5:0, 40:30-ra vezetett, tehát meccslabdája volt a 6:0, 6:0-s győzelemért, végül mégis kikapott a brit Tara Moore-tól.