2024. április 26., péntek
EURÓPA-LIGA

Kinek marad trófeaesélye?

Ahogy a héten a BL-ben, ma este az Európa-ligában is megkezdődnek a negyeddöntők, amelyek közül egyértelműen az Arsenal és a Napoli küzdelme viszi a prímet. Az angol és olasz topklub idén sokadjára került olyan helyzetbe, hogy tavasszal már csak óvatosan reménykedhet nagy sikerben – a délolaszok legutóbb 2014-ben, az Ágyúsok 2017-ben ünnepeltek trófeát –, a szezonban mindkét félnek az El maradt az utolsó esélye.

Unai Emery csapata legutóbb az Evertontól kapott pofont, amivel leszorult a pillanatnyi BL-helyezésről a Premier League-ben, az Ancelotti-gárda pedig a Serie A valószínű ezüstérmeseként már láthatóan nem tekinti elsődlegesnek a hazai pontvadászatot – a hétvégén például a Genoa vitt el pontot Nápolyból.

A várhatóan kiegyenlített meccsre az olaszok készülnek teljesebb kerettel. Náluk várhatóan csak a hónapok óta sérült Albiol fog hiányozni, míg a házigazda soraiban a régóta lerobbant Bellerín és Welbeck mellett Ramsey, Koscielny és Xhaka játéka kérdéses.

A másik három esti mérkőzés sem lesz érdektelen. A Slavia Praha és a Chelsea összesorsolásával az angolok jártak jól, igaz, a csehek is örültek a sztárcsapatnak, mondván, legalább igazi gigásszal nézhetnek szembe. A Benfica és a Frankfurt közül egyik fél továbbjutása sem számítana meglepetésnek, a Villarreal–Valencia párharc pedig garantálja, hogy lesz spanyol csapat az elődöntőben – a két utóbbi mérkőzés a szakértők és az irodák szerint is kiszámíthatatlan.