2024. április 26., péntek

Veterán autók 15. találkozója

A bámészkodók kocsiját elviheti a pók!

Immár 15. alkalommal rendezi meg szombaton a Des Arts Oldtimer Kreatív Stúdió a veterán autók hagyományos, áprilisi találkozóját Zomborban. A város védnöksége alatt megszervezett eseményen természetesen nem a négykerekűek találkoznak egymással, hanem tulajdonosaik, akik szívesen büszkélkednek kedvenceikkel. A rendezvény már régen túlnőtt Szerbia határain, így a mostani találkozóra az országon kívülről, Magyarországról, Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából, valamint Szlovéniából is érkeznek résztvevők.

A veterán négy- és kétkerekűeket 10 és 18 óra között tekintheti meg a közönség a Szentháromság téren.

A rendezvény partnerszervezetei, a város idegenforgalmi szervezete és parkolószolgálata figyelmeztet, hogy a rendezvény ideje alatt fokozottan figyeljenek a kihelyezett forgalmi táblákra, és tartsák tiszteletben a közlekedés rendjének fenntartásával megbízott hivatalos személyek utasításait.

Egyben kérik a rendezvényre gépkocsival érkező nézőket, hogy kizárólag a parkolásra kijelölt helyeken hagyják autójukat, hogy ne akadályozzák a résztvevő veterán járművek fölvonulását. A parkolószolgálat a nem kijelölt helyeken parkoló autókat reggel 7 órától kezdve egészen 18 óráig elszállítja a város központjából.

A tavalyi szemlén 85 kiállító szerepelt, a szervezők az idén többre számítanak.

A program szerint 11 és 12 óra között a szondi mazsorettek és a Ravangrad Városi Művelődési Egyesület táncosai szórakoztatják a közönséget. A találkozó résztvevői a Megyeházán megtekintik Eisenhut Ferenc Zentai csata című monumentális festményét, utána ellátogatnak a Milan Konjović Képtárba, majd közös ebéden vesznek részt.