2024. április 26., péntek
VÍZILABDA

Magyar győzelem, meglepő szerb vereség

A magyar válogatott sikeresen vette az első akadályt a férfi vízlabda-Európa-kupa Zágrábban zajló nyolcas döntőjében, a Märcz Tamás irányította együttes magabiztos, 11:7-es győzelemmel rajtolt Montenegró ellen a sorozat tegnapi negyeddöntőjében.

Noha az ellenfél kezdte jobban a találkozót, Varga Dénesék hamar fordítottak, a folytatásban végig kezükben tartották az irányítást, és 2017 után ismét legyőzték Montenegró együttesét.

A magyar válogatott az olasz–orosz párharc továbbjutójával találkozik a legjobb négy között.

Dejan Savić válogatottja viszont kellemetlen meglepetéssel szolgált a rajton, Spanyolország ellen 13:12-es vereséget szenvedett. Prlainovićék gyakorlatilag végig alárendelt szerepet játszottak, már a második negyedben állandósult a többgólos spanyol vezetés. A szerb válogatott a hajrában ugyan felzárkózott, fordítani azonban nem tudott, így az 5–8. helyért folytatja a küzdelmeket.

A védelmünk sajnos nem reagált kellőképp, nem tudtunk megfelelni az új szabályoknak. Túl sok beadást engedtünk, amiért több büntetőt is kaptunk. A spanyolok sokkal jobban feltalálták magukat az új helyzetben, úgy tűnik, ők könnyebben átvették ezt a felfogást. Persze nem ez az egyetlen ok. Van még két mérkőzésünk, gyakorolhatunk. Csalódott vagyok, ennél sokkal többre vagyunk képesek, most azonban ennyire futotta – nyilatkozta a csapatkapitány, Filip Filipović.

Az Európa-kupa a világliga selejtezője, ám a szerb vereség miatt a vl nyolccsapatos belgrádi szuperdöntőjébe nem az első négy, hanem csak az első három helyezett kvalifikálja magát (Szerbia elvesz egy helyet, ám rendezőként ott lesz a viadalon).